Fröken Knopp – design scandinav suedez de excepție

Design scandinav suedez Fröken Knopp

Și eu, și Irina, am scris despre conceptul de design scandinav suedez de câte ori am avut ocazia și ne-au căzut sub ochi materiale frumoase. Lemnul văzut din perspectiva nordică este foarte des finisat în alb, cu note de culoare preponderent la blaturi, unde se preferă fibra naturala. Liniile drepte, lipsa înfloriturilor, utilitatea extremă și puritatea amenajărilor interioare sunt definitorii pentru un design scandinav suedez.

Design scandinav suedez
Fröken Knopp

Am scris demult de tot despre Fröken Knopp, un blog mic ca întindere, cu postari rare și de la începutul lui 2016 am văzut doar 3-4 postari. Nu știu daca cine populeaza acest blog cu imagini este o persoană care imortalizeaza propria casă sau surprinde pe peliculă amenajări care îi plac. Toate imaginile, câte 3 pe articol, sunt axate pe surprinderea unor momente înghețate, de stai să te minunezi dacă locuiește cineva acolo sau nu.

Am scris despre ei anterior aici – Fără comentarii Nr. 58 | Fröken Knopp înseamnă Domnișoara BUD

Imaginile din tot acest an mi-am permis să le reiterez și eu, însă le aparțin și le puteți vedea pe adresa web originala.

Am remarcat următoarele particularități:

  • Utilizarea unor modele diferite de scaun pentru echiparea mesei, însă toate sunt finisate în culoarea alb
  • Folosirea foarte des a lumânărilor, am înțeles că există o afinitate flămândă pe toată Peninsula Scandinavă pentru lumânări și consumul acestor accesorii este la cote uriașe. Prețul de achiziție este mai scăzut decât în România, vă pot confirma eu acest aspect.
  • Aspectul vintage este foarte vizibil, însă funcțional. Vopseaua scorojită nu împiedică servirea mesei.
  • Blaturile de lucru sunt natur, cu imperfecțiuni vizbile și evidente ale lemnului. E mai mult decât aș considera eu că e acceptabil dacă s-ar găsi piesa respectivă în locuința mea. Nu am idee cât este gradul real de utilizare al unei încăperi mobilate în acest stil, cred că e nevoie de o grijă mare pentru a nu deteriora ceva.

Ipostaze încremenite cu design scandinav suedez

Design scandinav suedez
Fröken Knopp
Design scandinav suedez
Fröken Knopp
Design scandinav suedez
Fröken Knopp

Magazinele de specialitate din Peninsula sunt generoase în oferta de accesorii de amenajare. Toate piesele unice din aceste imagini sunt disponibile, iar suedezii se dau în vânt pentru a achiziționa frecvent astfel de obiecte cu care să împrospăteze periodic casele pe care le locuiesc. Designul interior și amenajările sunt preocupări constante, fiind inoculat la nivel național o cultură a frumosului.

S-ar putea filma Frozen într-un spațiu suedez amenajat astfel, cred că tot ce ar trebui la final ar fi să aplice un filtru cartoon peste imagini și animația ar fi gata.

Design scandinav suedez
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.