DESPRE PASIUNE SI DESPRE LEMN

pasiune pentru lemn

Se implinesc 2 ani de cand citesc cu drag si scriu, din cand in cand, pe “Stejar Masiv”, blogul lui Calin.

De asta data nu am sa scriu sau sa descriu niciun proiect facut dintr-o bucata sau mai multe bucati de lemn, asa cum v-am obisnuit. Am simtit nevoia sa scriu ceva de principiu, avand certitudinea ca cititorii blogului “Stejar Masiv” nu sunt numai priceputi in a lucra lemnul, dar sunt si pasionati de ceea ce fac sau de ceea ce viseaza sa faca. Cu alte cuvinte, sa scriu despre pasiune.

pasiune pentru lemn
Muntii Baiului – iarna

Atunci cand omul este indragostit aprig de cineva sau de ceva, se spune ca are o pasiune. Mai exact, in DEX gasim urmatoarea definitie a pasiunii:  “stare afectivă deosebit de intensă și durabilă pentru cineva sau pentru ceva”.

Dar este posibil ca cineva sa faca o pasiune pentru lemn?

Este, pentru ca nu e vorba numai de lemnul in sine, ci de multe alte lucruri care ne fac fericiti cand vine vorba de acest subiect. Pentru cei pasionati, lemnul nu inseamna numai bucata aceea amorfa buna de pus pe foc, ci :

  • ceea ce putem fauri din lemn cu gandul si mainile noastre: de la case fermecatoare pana la sute si mii de obiecte care ne usureaza sau ne infrumuseteaza viata;
  • padurea care imbraca dealurile si muntii, adapostind animale si pasari salbatice, primenind aerul si ferindu-ne de stihiile naturii;
  • bucuria vremelnica, dar atat de necesara, pe care ne-o da caldura sobei in timpul iernii sau racoarea umbrei unui copac in arsita verii.

           Nu vreau sa spun ca cei care au aceasta pasiune sunt mai buni, mai priceputi, mai sociabili sau mai sensibili decat alti oameni care au alte pasiuni, cum ar fi drumetiile, fotografia, muzica, gradinaritul, sporturile de iarna s.a. Dupa parerea mea, cei care au astfel de pasiuni sau preocupari ofera un exemplu de cum merita a fi traita viata: nu cu vicii, ci cu bucurii care nu fac rau nimanui. Nu distrugand vieti si destramand familii prin alcoolism sau droguri, ci aducand frumusete si bucurie in viata ta si a celor din jur. Nu daramand, ci intelegand si respectand. Nu facand farame, ci faurind.

           Cei cu pasiuni sunt oameni puternici.

           Puternic te poate face si o bucata de lemn.

           Cu ganduri de bine pentru Noul An 2016!

                        Virgil G.

Am mai scris – Izvorul cerului  și PAMANTUL DRAG AL TARII MELE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.