Din lemn refolosit … cuiere pentru haine

lemn recuperat

Cele mai multe începuturi în ale tâmplăriei se fac cu lemn refolosit. Găsești câteva scânduri ce nu mai trebuie, puțin aracet, 2 holzsuruburi …

Este atât de banal si simplu. Un cuier cred ca e prima încercare a unui tâmplar de a încropi ceva. Chiar daca tâmplarul e in devenire, daca sculele sunt puține si îndemânarea nu prea mare, proiectul poate fi unul de succes si cu mare încântare pentru ochiul critic al celor ce evaluează rezultatele eforturilor. Știu o fabrica de mobila renumita care ani de zile, la începuturile ei, a trăit de pe urma fabricării cuierelor si a suporturilor de flori. Cu toate ca in accepțiunea generală cuier poate însemna un mobilier de hol, adică dulap pentru accesorii vestimentare, cuier de haine si pălării, stativ pentru pantofi si suport de umbrele.

Vă propun să simplificați tot si sa rămânem la cuierul pentru haine.

Dintr-o bucata de lemn vechi, o scândura ce putea fi dintr-o lada veche, dintr-un hambar dezafectat (in Maramures i-as zice colnița), orice scândura de lemn solid, neputrezit, cu noduri si fibra întoarsă, fără capete drepte neapărat, puteți alcătui baza pentru un cuier vintage sau rustic. Feroneria face marea diferența, fie ca este noua fie veche. Mai puteți folosi pe post de agățătoare si alți înlocuitori manufacturați din elemente nonconformiste ca si feronerii de mobila, sârma îndoita sau piese de lemn. Ideea e ca totul întreg, să arate curat, finisat unitar, cu o tenta de autocitate, așa cum ii cade bine fiecărui meșter ce vrea si poate sa aducă propriei locuințe un plus de valoare prin munca sa.

Câteva modele care folosesc lemn refolosit poate vă inspira, transpirația vă aparține.

cuier din lemn refolosit
cuier din lemn refolosit
lemn vechi - lemn refolosit
lemn vechi

Poate că nu pare mare lucru fiecare bucată de lemn refolosit ce ar putea ajunge pe foc, însă cred că lemnul nobil, ca stejarul, avem datoria să-l utilizăm până la capăt, fără pierderi.

lemn vechi - lemn refolosit
lemn vechi
lemn vechi
bustean de lemn

Din lemn refolosit poți imagina structuri decorative la fel ca în cele două imagini, sus și jos. Fie tăietura pe capăt de fibră, fie bucăți neuniforme, cu texturi atipice.

lemn vechi

Spor la munca.

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Din lemn refolosit ... cuiere pentru haine 12
bustean de lemn
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Voi posta cat de curand, am sablat cadrul si urmeaza sa-l vopsesc, inca ma gandesc la culoare. Blatul l-am facut din stejar, cu volum de 8 cm. Marti seara sper sa fie gata, il pun pe pagina.