Dulap de pantofi din gorun și frasin

Încă nu e dulap de pantofi, că n-are uși, dar va avea, promit. Deocamdată servește scopului pentru care a fost făcut - depozitează pantofi

dulap de pantofi finisat cu ulei Woca

Eram aproape să dorm pe preș dacă nu veneam cu o soluție pentru acest dulap de pantofi.

Cred că se împlinesc 2 ani de când văd un tab deschis la calculatorul consoartei cu imagini pentru această piesă de mobilier. Acum 2 zile a căzut cerul pe mine, mi-a arătat clar o variantă de PAL, de pe un magazin online – 450 de lei, pe care îl avea în coș și era gata să dea comandă. Mi-am făcut cruce … over my dead body!

dulap de pantofi din gorun si frasin 2
dulap de pantofi 6
dulap de pantofi – treceți cu vederea pereții mâzgăliți

N-am zis nici ”mâc”, e drept și cinstit că pantofii celor 5 membri ai familiei noastre stau claie peste grămadă la intrare, de multișor … am căzut de acord amândoi ca ne trebuie, s-a bifat pe lista de achiziții sau de făcut această piesă … numai n-a apărut.

Văzând eu că nu e de glumă, am sărit în mașină, am dat buzna peste Tibi de la Kraft Mobel și l-am întrebat dacă mai are loc de dormit, că preșul meu nu e confortabil … sau ne apucăm de lucru?

Materiale folosite la întreg proiectul – 2 scânduri brute de 250×32 cm lungime, grosime 25 mm, una de gorun, una de frasin. Le-am debitat cum au dat ca să nu irosesc lemn, cred că încape într-o găleată de smântână rumegușul. Au fost rapid trecute prin grosime, la abricht, slefuite pe calibrator și ansamblate cu șuruburi cepuite mai apoi cu dibluri rotunde. Mai adaug o bucată de placaj pusă pe spate, dar am găsit-o într-un colț, rămasă de la un proiect anterior.

Am scris dulap de pantofi, drept urmare va avea și uși, acum n-are, dar pantofii stau cuminți pe polițe. Gorunul a dat lateralele, blatul de sus și o poliță, frasinul celelalte polițe, 4 la număr. 14 cm este distanța dintre polițe, iar înălțimea totală este de 87 cm, încape sub întrerupătorul pus la 90. Lățimea a dat 82 de cm, din scândura de 250 de cm, cu pierdere minimă. Picioarele au 5 cm înălțime.

După finisajul cu ulei … mi se pare miracol, fibra iese în evidență incredibil.

Fibra gorunului mă face să îmi doresc podele din acest lemn, am identificat de unde pot lua. Prețul însă nu diferă, e la fel de scump ca stejarul, chiar dacă printre producătorii de mobilă este evitat, fiindcă nu se poate combina cu stejarul auriu, nu-s compatibile nuanțele.

M-am scos, am liniște o vreme … mă tot uit la vreme cum să fug la cabană, urmează să fixez ușa culisantă care desparte spațiul holului de magazie. Mai am puțin de lucru la magazia construită în primăvară și apoi punem tesla-n cui.

Spor la treabă, celor care meșteriți

inainte de finisare
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.