Dulap din lemn cu 4 usi fabricat din stejar masiv

dulap din lemn

Un dulap din lemn este în primul rând o piesă de mobilier funcțională. Majoritatea optează pentru soluția ieftină la care apelează la textura lemnului ce să dea măcar impresia prin suprafață că ar fi originală, chiar dacă este la bază suport de MDF.

Să alegi lemn masiv pentru o piesă de mobilier cu funcțiune utilitară înseamnă în primul rând să te respecți, să pretinzi valoare fără a epata și să te bucuri, inainte de a jeli banii dați, de calitatea cu care alegi să te înconjori.

dulap din lemn

dulap din lemn
Dulap cu 4 usi din stejar masiv

Între meșteri, mai ales cei care prelucrează lemnul este o discordie continuă, justificată de faptul că fiecare vede într-o manieră proprie soluția tehnică și estetica pe care lemnul poate să o aibă. Mi-a plăcut mult că Dragoș și Costy au ales să folosească lemnul masiv inclusiv la uși, în lamelă continuă, iar această soluție le-a atras o dispută pe baza metodei corecte și durabile ce poate preveni deformarea ulterioară a lemnului.

Ca să ajut cumva la tranșarea discuției mi-am amintit de o piesă din lemn masiv construită acum aproape 20 de ani, care a fost prezentată cu titlu de mobilă orfană într-un articol anterior. Sigur că soluția constructivă la acest dulap din lemn masiv de stejar diferă, noi l-am construit atunci tot cu 4 uși egale, însă ușile aveau ramă.

Dragoș mi-a arătat imaginea din care s-a inspirat și constat cu bucurie că tradiția se păstrează, se reinterpretează și se modernizează, dar ideile bune dăinuie.

dulap din lemn
inspiratia pentru dulap de lemn

Iplan Furniture a construit acest dulap din lemn cu 4 uși egale, pătrate, fără feronerie de suprafață, optând pentru degajarea unui cerc poziționat central, ce atinge toate ușile, spațiu din care se pot deschide ușor toate panourile. Utilizarea cotidiană oferă satisfacție prin contactul cu lemnul de stejar, iar finisajul cu ulei natur nu împiedică percepția tactilă a fibrei lemnului. Aspectul minimalist este subliniat prin forma compactă, meșterii tâmplari încercând să păstreze textura fibrei lemnului continuă pe toate panourile.

dulap din lemn

dulap din lemn

dulap din lemn

 

Modelul lor de dulap din lemn cu 4 uși nu are picioare, ca a nostru, sprijinindu-se pe un suport continuu. Apreciz segmentarea interiorului, sertarele ascunse și culoarea care este cea mai favorabilă pentru fibra de stejar. Cu siguranță selecția cherestelei a fost anevoioasă, fapt pe care orice beneficiar trebuie să-l ia în calcul că se va reflecta în costul final. Am cunoștință de discuții ample în care meșteri care se respectă și cu greutate în această breaslă, care reclamă exact faptul că nu se mai selectează cheresteaua. Evitarea acestei practici duce la piese evaluate de beneficiari negativ și implicit o valoare atribuită scăzută.

Ne dorim să educăm consumatorul, ne dorim să se înțeleagă că prețul final plătit este justificat. Priceperea și manopera alături de prelucrarea unui lemn de calitate nu se poate cântări în aceeași balanță în care pe talerul opus punem produse de serie mare fabricate de mașini în uzine fără nume.

Cei doi meșteri produc doar mobila la comanda, mic mobilier, comode TV sau mobilier lemn masiv ce ușor poate ajunge obiecte de colectie. Cine știe, poate peste decenii vom asista la o clasificare a muncii lor și la catalogarea ca piese cu valoare greu de estimat. În acest sens sunt pregătit, dețin una dintre primele lor lucrări – Birou pentru copii – Povestea unei lucrări realizate de Dragos Costache. Gama variata de produse pe care le pot oferi nu sunt standard, ci unicate, personalizate fiecărui spațiu pe care urmează să-l mobileze. Emailul lor este dragos@stejarmasiv.ro și constantin@stejarmasiv.ro.

Cu drag, de treaba bine făcută!

Din portofoliul lor :

Usi glisante – Usi culisante din 4 foi – 2 fixe și 2 centrale mobile – Iplan Furniture

Mobila la comanda – Cum gasesc un tamplar în București – Dragoș si Costi

Suport pentru lavoar – Suporturi din lemn de stejar pentru chiuvete – proiecte unicate

Citește și – Dulap înalt cu mai multe funcționalități

dulap din lemn
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.