Dulap înalt cu mai multe funcționalități

dulap înalt

Aș fi vrut să aleg un alt nume decât dulap înalt, pentru care engleza folosește în general denumirea de cabinet, display, bookshelf, ori simplu Tall Cabinet.

Ideea de a folosi spațiul pe verticală, cu un set de polițe sau blaturi de lucru și echipând acest corp din stejar cu uși pline, uși de vitrină sau sertare îi schimbă radical funcționalitatea sau utilitatea. Anterior am menționat despre un corp înalt, greu de denumit dulap înalt când am descris – Credenț – Kredenz – Credenza – Bufet – piesă de mobilier . Merită să citiți istoria denumirii de credenț, bufet poate că e cel mai simplu cuvânt general înțeles. Blatul intermediar unde se prepară băuturi sau se pregătește vesela scoasă din vitrine ”taie” la mijloc corpul și anulează conceptul de dulap înalt.

Dețin acasă un corp înalt, cu funcție de bibliotecă pentru că este burdușit de cărți și n-are uși. Poate ușile îl duc spre conceptul de dulap, mai ales cele pline, cu tăblii. Dacă ușile sunt rame ce încadrează sticle este automat vitrină.

Aceste piese de mobilier au de regulă scopul de a da utilitate unui spațiu, venind complementar după mobilare. Servantele, adică corpuri de mobilier care au 80 sau 90 de cm înălțime și sunt lungi și înguste au cam ieșit din uz, necesitând o cameră foarte spațioasă. Am avut unul, care găzduia o mulțime de lucruri și de care îmi pare rău că m-am despărțit.

Am scris mai demult despre seria modulară de corpuri înalte produse mai demult ca și complement pentru familia Provence – Module inalte cu rafturi, sertare sau usi de vitrina.

module de turnuri - dulap înalt
Dulap înalt cu mai multe funcționalități 22

Doar echiparea interioarelor diferea. Cotele gabaritice erau identice, și dacă în comanda respectivă era nevoie ca acestea să fie alăturate coroana din partea superioară nu se continua pe laterale.

Am de propus o soluție din acest segment de dulap înalt cu funcția de credenț. Va trebui să potrivească într-un spațiu dat, o nișă delimitată de un perete și un stâlp de beton. Trebuie să permită depozitarea celor necesare pentru servirea ocupanților unei mese Lyyra care stau așezați pe scaune Tabak.

SAM3178
Lyyra și Tabak

Cred că forma cea mai potrivită este aceasta, cu finisaj Bassano Oak.

credent - dulap înalt

Evit formele rotunjite pentru că la un dulap înalt încastrat într-o nișă s-ar pierde, ar fi potrivite decorurile suplimentare doar daca ar fi amplasat pe centrul unui perete, la vedere, și ar găzdui exponate doar de admirat, trofee sau piese de colecție.

Căutarea formei potrivite poate fi nesfârșită, am văzut multe forme interesante, care pot plăcea oricui, și îndeplinesc rolul perfect doar în contextul potrivit. Feroneria ca și de obloane, cu cremoane decorative mi s-a lipit de suflet, dar m-am înfiorat referitor la costuri. În Anglia am văzut cele mai multe variante și dacă îți place alama fii pregătit să scoți din buzunar 2-300 de Lire.

dulap înalt
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.