Dulapul galez, fratele bufetului din casa bunicilor

dulapul galez

În engleza britanică, dulapul galez este denumit welsh dresser, pe când, în cea americană i se zice china hutch, care s-ar traduce dulap de porțelanuri. Și uite așa mi s-a spulberat mie visul că această minunăție ar fi invenția strămoșilor noștri. Mă întrebam văzând imaginile dacă și tinerii din Anglia, sau tinerii din lume, se gândesc, văzând un astfel de bufet la dulapul din casele bunicilor lor, cel de care te apropiai cu timiditate, pe ale cărui rafturi se aflau cele mai de preț farfurii, pahare sau icoane.

dulapul galez

Celor care nu au avut bunici la țară, dulapul galez sau modele inspirate de acesta, au putut fi întâlnite în magazinele de mobilier, desigur, sub o altă denumire.

Îți recomandăm și –  Farfurie din lemn pentru aperitive cu locaș pentru pahare

dulapul galez

La origine, dulapul galez a fost așezat în bucătărie și era folosit pentru prepararea mâncării. Adesea putea fi modificat ca să satisfacă o anumită nevoie a comunității unde era folosit, spre exemplu, în Scoția era prevăzut cu un sertar pentru terci, sertar căptușit în care era turnat terciul cald și lăsat la răcit. Ulterior, acesta putea fi tăiat direct de acolo și mâncat. Un fel de sertar cu bunătăți. Imaginați-vă cum ar fi să turnăm noi mămăliga …

Sigur că, pe măsură ce bucătăriile au devenit mai mari, mobilierul mai divers, dulapul a putut fi scos din bucătărie și plasat în sufragerie, devenind loc de expunere, așa cum îl cunoaștem noi azi.

În America începutului de secol, foarte popular era cabinetul Hossier, tot un fel de bufet, denumit Hossier ca și locuitorii statului Indiana, locul unde erau produse. Până în anul 1920, Hoosier Manufacturing Company vânduse două milioane de astfel de cabinete.

Hoosier Cabinet

Eu sunt nostalgică și îmi plac tare mult obiectele de mobilier vechi. Îmi place să am spațiu gol în casă, minimalist, dar funcțional. Vouă cum vă place?

dulapul galez

dulapul galez

dulapul galez

Am scris despre setul Aspen, mobilă fabricată în stil Amish și cred că ți-ar place să apreciezi stilul extrem de simplist.

Citește și – Dulap înalt cu mai multe funcționalități

dulapul galez
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Dulapul Galez
    Il vom denumi generic asa dar el este cu adevarat cum spune Alina dulapul bunicilor.O minunatie de caldura vizuala si afectiva cu multe alte senzatii…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.