Scaun tapitat Morgan – Cine nu munceste, nu greseste – întâmplare reala

scaun tapitat Morgan - stofa Prato 24 scaun tapitat Morgan – stofa Prato 24

Comanda pentru 10 buc din modelul de scaun tapitat Morgan de acum 3-4 luni a fost de pomină. Cine nu munceste, nu greseste, așa-i ? Și mai știam că cine nu greșește este promovat.

Scaun tapitat Morgan
Modelul de catalog pentru – Scaun Morgan

Întâmplarea este absolut autentică, reală, cu comanda unui beneficiar pentru 10 scaune model Morgan. Discuțiile preliminare au fost ok, ca să nu avem probleme îi dau site-ul producătorului de stofe, cu distribuitor în Romania, să aleagă stofa, culoarea, iar omul, de bună credință, ca mine de altfel, se decide și alege – Prato 24. Negru pe alb, direct din imaginea producătorului.

stofa Prato 24 1

Zis și făcut, completez datele pe comandă, le trimit la producție și achiziții. Colegii comanda stofa, Prato 24, da? Ca și în catalog! Vine coletul, merge direct în producție, tapițerii o pun în operă, lotul cu modelul de scaun tapitat Morgan e gata, fotografiez, trimit încântat omului imaginile, factura finală și solicit acceptul de expediere, ca să ajungă transportul la un moment convenabil. Pentru comenzi termenul de producție depinde de loturile pentru export aflate în producție pentru export, însă reușim de regulă să ne încadrăm în 21-28 de zile cu producția după specificații și să expediem.

Mai jos pun copy/paste exact din emailuri, ca să înțelegeți de ce am toată admirația pentru comunicarea cu oameni de înțeles.

________________________________________________________________________________________________________________

Eu – dupa 14 de zile de la comanda: Am convingerea ca saptamana viitoare vom putea expedia catre dvs scaunele si masa comandate.
Scaunele sunt gata, blatul mesei finisat, doar piciorul metalic va trebui sa ajunga la ambalare, pe luni.
Pentru expediere va rog sa-mi comunicati adresa de livrare si persoana de contact, iar plata diferentei banuiesc ca se va face bancar. Luni vom emite si facturile finale pentru diferenta.
Vom expedia printr-o casa de expeditii, cu incarcare direct din fabrica si descarcare la dvs fara transbordare si va voi comunica numarul si numele soferului.

Beneficiar: Va trimisesem sâmbăta un mail privind o nelamurire. Stofa scaunelor este Prato 24 cum am stabilit? În poza trimisa pare cu totul alta nuanta.

scaun tapitat Morgan - stofa Prato 24
scaun tapitat Morgan – stofa Prato 24

Eu: Nu am primit emailul de sambata.
Aveti dreptate, am comparat imaginile, insa nu am sesizat diferenta pana acum, cand am comparat cele doua imagini.
Am cerut furnizorului explicatii, revin catre dvs in cursul zilei.
Regret problema, cautam solutii.

Beneficiar: In regula, aștept vesti. Atașat op-urile de plata.

Eu: 🙂 Nu trebuia sa si efectuati plata, avand in vedere greseala noastra.
Am cerut furnizorului solutii, astept sa ne schimbe stofa si sa ne furnizeze ceea ce corespunde cu imaginea de pe site.
Vom retapita scaunele, este cea mai probabila solutie, deși nu e cea mai bună alegere.

Beneficiar: Bănuiesc ca amânăm puțin livrarea?

Eu: Voi trimite azi, prin Fancurier un alt mostrar de stofe, fizic de această dată, ca sa alegeti stofa pentru modelul de scaun tapitat Morgan. Va ajunge la dvs maine si dupa decizie ne mai trebuie 3-4 zile lucratoare sa primim stofa direct de la acest producator. Pregatim alte schelete de scaune si le vom retapita complet noi. Multumesc inca o data pentru intelegere

Eu –  dupa 14 zile: In cursul saptamanii urmatoare vom efectua livrarea celor 10 scaune plus masa.

Eu: Scaunele sunt gata, aveti in atasament imaginea cu stofa aleasa din mostrar.
Pentru maine astept o solutie de transport, se poate face livrarea vineri?

scaun tapitat Morgan - stofa Prato 24
scaun tapitat Morgan – stofa verde petrol – alt producător

________________________________________________________________________________________________________________

Și uite așa am ajuns pentru un scaun tapitat care nu ar fi trebuit să ridice nici un fel de probleme să amânăm livrarea timp de aproape 2 luni, timp în care clientul nu ne-a înjurat, nu a folosit nici un termen greu, a înțeles și a avut răbdare ( mult mai mult decât aș fi avut eu, ca persoană) pentru rezolvarea unei situații care nu era sub nici o formă din vina lui. Nici a noastră, însă asta nu privește beneficiarii care comandă și plătesc.

Ca urmare, în paralel, discuția mea cu furnizorul de stofe a fost pe un ton mult mai aspru, din cauză că românul, reprezentantul local al producătorului s-a disculpat de orice vină.

Am comandat Prato 24, a venit exact asta. Eu îi spun – Nu, n-a venit exact asta. Îi deschid netul, catalogul, imaginea și îi pun sub nas stofa si imaginea – E aceeași culoare? Zice omul – Cam da, poate de la aparatul de fotografiat …. Serios? Mă iei de prost? Ufff … cum face cel ce nu merită menționat pe nume să vorbesc urât. A ridicat din umeri, n-are nici o vină. Zic – Ți-ai cumpărat scaune cu tapițeria asta, le plătești și faci ce vrei cu ele, altfel eu rămân în pierdere cu 10 scaune …. Nu vrea.

Și uite așa, s-a șters la bot de un client, poate se miră producătorul de rezultatele lui – poate nu le pasă. Dar mie îmi pasă, înainte de bani, socoteli, câștig, mai mult de obrazul în fața cuiva care îți încredințează banii lui. Fac presupunerea că dacă va fi mulțumit de alegere, te va recomanda pe mai departe, asta-i ceea ce contează. Indiferent dacă pierd bani uneori, rareori.

Ca urmare, am pe stoc, din modelul de scaun tapitat Morgan, 10 buc, culoare gri, nu verde petrol. Culoarea pentru lemn este Cabana, un Wenge foarte închis. Scaunele sunt impecabile, am preferat să nu dezmembrez tapițeria de pe aceste schelete să o înlocuiesc, pentru că desprinderea cuielor de fixare nu se poate face fără urme, zone respectiva se slăbește, retapițarea nu ”cade” pe exact aceeași urmă și nu e bine. Nu e bine și punct.

Dacă culorile sunt potrivite, puteți comanda cu discount 15 % aceste scaune, în culorile care se văd mai jos. Am editat imaginile, scoțând din fundal elementele din producție, dar fără a schimba cu ceva nuanța, nici de la aparat, nici de la editat, este exact cum se vede. Contact – calin@stejarmasiv.ro

S-aveți parte de oameni buni, cum am avut și eu noroc și înțelegere din partea beneficiarului, nu din partea furnizorului. De ăștia, din urmă, sa va ferească Dumnezeu!

scaun tapitat Morgan - stofa Prato 24
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.