Dwell – revista pe care o citesc în locul Freshome

dwell cabin

Dwell în limba engleză se traduce prin a locui, a trăi, a rămâne statornic. Dwellers sunt pentru cei familiarizați cu jocurile pe calculator locuitorii care vin și se statornicesc în noile zone rezidențiale.

Pe de altă parte revista tipărită și entitatea online cu același nume sunt un brand de tehnologie și design, cu o vechime respectabilă de 22 de ani. Sunt cunoscuți în urma concursului de case prefabricate organizat prin 2002 care a avut ca premiu 200.000 de dolari. Dwell au fost satirizați pentru stilul ascet al interioarelor prezentate și au apărut în The Simpsons.

casa cu volume multiple - Dwell
Dwell - revista pe care o citesc în locul Freshome 17

Freshome a fost a vreme fanionul meu, un reper față de care mă raportam, pe vremea când aparținea unui român. După ce s-a tranzacționat acum ceva ani, a ajuns mutat și răsmutat, astăzi fiind doar o ramură cu sigla veche sub un domeniu mymove punct com. Și-a schimbat hainele, editorii s-au recalibrat cu textele către vânzări. Nu mai este sursa de inspirație prezumptiv nepărtinitoare, iar textele sunt orientate spre a vinde, poate optimizate pentru Google mai mult decât pentru cititori.

panorama si lemn
bucatarie luminoasa - Dwell

Eu mă inspir din imaginile din Dwell, sunt abonat la newsletter-ul lor și apreciez foarte mult spațiile aerisite, orientate spre lemn pe care le fotografiază profesionist. Am găsit în Dwell idei foarte frumoase, soluții de amenajare inspirate și care mă inspiră să scriu la rândul meu despre soluțiile cu lemn pe care le promovează.

interior imaculat Dwell

Mă tot gândesc dacă succesul este măsurat în online referitor la valoarea cu care vinzi un brand online sau la durata continuă de păstorire a aceleiași entități, oferind cititorilor ceea ce îi face să revină. Nu știu cum stă azi Freshome, însă Dwell mi se pare mult mai bine poziționat ca awareness.

usa din stejar cu vitraj mare - Dwell

Am ”furat” câteva imagini ca să exemplific ce găsiți pe Dwell dacă vreți o altă perspectivă a designului.

casa mica neagra
Dwell - revista pe care o citesc în locul Freshome 18

Apreciez foarte mult că nu sunt ca Las Vegas-ul sau Pomul de Crăciun, împopoțonați cu reclame care nu te lasă să vezi textul. Văd că tot mai multe entități online aleg profitul imediat în dauna unei verticalități și a respectului pentru cititori. E drept că e nevoie de abonament pentru accesul la conținut, însă galeria de imagini este free.

dwell
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.