Blat din stejar – asta se caută, asta oferim!

Când vrei o masă din lemn masiv în casă și ești român pot pune rămășag că vrei un blat din stejar

blat din stejar

Un blat din stejar este răspunsul pentru oricine caută un blat din lemn masiv, pe spațiul online românesc.

N-am auzit pe nimeni că vrea un blat de brad, ăsta-i lemn de construcții și dulgherie, nici de fag sau frasin, deși nu-s de loc opțiuni rele, ci blat din stejar. Fibra stejarului este unanim apreciată, poate mai mult în afara hotarelor decât aici local. Am scris acum ceva vreme despre consumul de lemn într-o fabrică locală și am explicat atunci de ce este complet greșit să învinovățim procesatorii locali de lemn pentru tăierea pădurilor – Pădurea și lemnul din România în cifre și Piața mobilierului și a mobilei în cifre

blat din stejar - lemn masiv autentic
Blat din stejar - asta se caută, asta oferim! 19

Stejarul est european este auriu, ca mierea de salcâm cu fibra apreciată de vest-europenii care au și ei la rândul lor stejar în pădurile lor, însă puțin diferit.

Orice blat din stejar fabricăm este din elemente continue pe toată lungimea blatului, lipite în cant, așezate în contra fibră, cu bordurile lungi drepte, organic neregulate sau teșite la 45 de grade – cant elvețian îi spune. Nu producem blaturi din elemente îmbinate cap la cap, tip parchet.

Google ne apreciază pentru vechimea de peste 10 ani și oferă pe prima pagină, indexat organic fără reclame articolul nostru – Tipuri de blat de masa din lemn de stejar

blaturi din stejar

Livrăm 99 % din producție la export, pentru cererile din România alocăm aceeași resursă umană și de materiale, la nivel identic de calitate, la prețuri de fabrică. Sunt și avantaje, dar și limitări, fiind restricționați în oferta curentă de modelele aflate în producție.

Fabricăm – 3 tipuri de cant de blat din stejar masiv – află descrierile tehnice citind articolul.

Recomand cu drag oameni pe care îi cunosc personal, când primesc cereri care n-au răspuns în fabricile noastre – Cum găsesc un tâmplar în București – Dragoș si Costi

blat din stejar - cant dublat în oglindă

Bordura îngustă de la un blat din stejar care echipează o masă fixă, cum este masa Kraken, are dublura inferioară oglindită cu jumătatea superioară. Blatul se produce mai lung, iar piesa debitată de pe capăt se întoarce în oglindă, ca ranforsare constructivă cu aport estetic.

blat din stejar finisat Natural Oak
Blat din stejar - asta se caută, asta oferim! 20

Pentru că noi producem toate mesele din portofoliu, oferim ca opțiune gratuită finisajul la alegere din gama de nuanțe prezentată sub fiecare masă din catalogul online Mobel Amadeus

blat calitate normala
Blat din stejar - asta se caută, asta oferim! 21

Stejarul are imperfecțiuni naturale, noduri, crăpături, diferențe de coloratură, și chiar dacă producem 10 blaturi din stejar, cu aceeași formă și prelucrare, fiecare va fi unicat, cu fibrele și particularitățile sale conferite de stejar.

Lemnul nu are defecte, le spun multora care întreabă despre lemn că cel mai corect este să-l asociem cu aspectul pielii noastre – care nu este uniformă, imaculată. Perfecțiunea înseamnă artificial, cred asta cu tărie.

masa Kraken
Blat din stejar - asta se caută, asta oferim! 22
masa Kraken
Blat din stejar - asta se caută, asta oferim! 23

Dacă nu avem, promit să încerc să te recomand altor colegi de breaslă, altor producători sau meșteri din țară, înainte să îți spun că n-avem.

După 10 ani de online pot spune că ”au fost și ploi” însă totul a mers pozitiv și cred că va continua tot așa.

Vremurile tulburi pe care le traversăm fac ca multe companii din domeniul prelucrării lemnului să se zguduie, uneori până în temelii, ducând la dispariții de pe piață.

I-am spus fiului meu, într-o parcare de centru comercial nou inaugurat că stăm pe locul unei foste fabrici de mobilă, care dădea de lucru multor oameni. Am venit să dăm bani, pe produse de consum, care nu mai sunt fabricate în România, decât în mică măsură.

Schimbarea vine peste noi toți, capitalismul înseamnă și concurență și management performant. Știu sigur că meșterii care au lucrat în acea fabrică erau buni meseriași, nu ei au dus la demolarea halelor în care au lucrat, ci puțină concurență, puțină nepricepere în afaceri ale conducerii … azi așa, mâine încă un pic … și gata!

blat alb din lemn masiv de stejar
Bordură neregulata Live Edge

Mă bucur că rezemându-mă pe stejar nu sunt nevoit să schimb frecvent etaloanele de calitate și modelele de produse. Mobila de stejar nu e smart device, cel de anul trecut e cam slab, cel de acum 5 ani este inutil. Un blat de stejar vechi de 10 ani se poate rașcheta, șlefui, refinisa și este ca nou, dacă este făcut din lemn masiv și timpul n-a fost blând cu el.

Cu drag, de modă veche și nouă!

Citește și Fără nici un cui, doar stejar și aracet

8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Bună ziua. Blat stejar de 3m/1m, un preț va rog

 2. #2 Comentariu nou

  buna ziua,
  doresc o oferta pret si transport la Bucuresti, pentru BLAT LEMN STEJAR Dimensiuni 27 x 600 x 3000 mm si pentru blat Dimensiuni 27 x 450 x 1500 mm plus blat Dimensiuni 27 x 600 x 1500 mm.
  destinatie- uz bucatarie.

  multam fain, pentru intelegere si ajutor.
  o zi superba va doresc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.