Expresso manual de voiaj

de voiaj minipresso – WACACO

Singura legătură cu lemnul a acestui articol este poate masa pe care este prezentat obiectul din discuție, dar dacă mi se permite o mică divagație de la subiectul general al acestui blog, îmi face mare plăcere, ca băutor înrăit de cafea să vă prezint minunea de expresso manual. Pentru a funcționa, tot ce are nevoie este de apă fierbinte și cafeaua măcinată. Cine s-ar putea exprima că tot de aceleași cerințe minime ar fi nevoie pentru o cafea la ibric, țin să le reamintesc că trecerea apei printre particulele de cafea, cu o oarecare presiune, chiar dacă nu e de 15 bari, tot e altceva decât cafeaua fiartă.

Expresso de voiaj
minipresso – WACACO

Pentru tine Ralu, nașa lui Victor, e dedicat acest articol, pentru că postarea ta mi-a atras atenția asupra obiectului. Rămâne să descoperim de unde se poate achiziționa și să urmărim în calendar când urmeaza zile de naștere. Mi se pare perfect pentru un cadou.

L-am utilizat de mai multe ori, este foarte eficient, doar calitatea cafele poate schimba gustul. Infuzarea merge minunat, apare crema excat ca la un aparat acționat pe curent. Poți foarte ușor să-ți prepari porția zilnică de licoare, cred că pentru împătimiți este un ”must have”. Gândul mă duce la surprinderea pe care o poți oferi cuiva drag, când produci magia cafelei într-o dimineață răcoroasă, pe munte, în fața cortului., acolo unde nimeni nu s-ar aștepta la un expresso.

Comunitatea celor dependenți de licoarea neagră produsă de un expresso este încredibil de mare în România, sunt sigur că nici măcar nu bănuiți cât de mulți oameni investesc timp și foarte mulți bani într-o mașinărie performantă. Chițibușurile artei de barista necesită specializare și simțuri extrem de ascuțite.

Am aflat recent că pentru cafeaua din comerț, vândută măcinată la 4 EUR/500 grame, amărala nu este dată de cafea, ci de gradul de prăjire, mult prea intens, care carbonizează boabele de calitate scăzută. De aceea este destinată pentru filtru, pe când la un expresso e nevoie de calitate pentru a-i determina pe mușterii să revină.

Știți că se zice espresso, nu expresso?

Cu drag, de bun gust.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.