Ferestre false cu iluminare LED pentru spații obscure

ferestre false din lemn

Lumina trebuie să pătrundă pe fereastră, fie că provine de la soare, în iluminatul firesc, fie avem opțiunea să fie furnizată de ferestre false cu panouri LED, prin sticle opace, la subsoluri sau spații obscure. Suntem condiționați ca și câinele lui Pavlov de un reflex. Ne-am născut și am trăit între pereți, cu ferestre spre lumină. Avem nevoie de o sursă de lumină, cât mai naturală, cred că becul atârnat de tavan nu suplinește confortul emoțional.

Sentimentul de confort provine din aportul elementului natural la tot ceea ce ne înconjoară. Lemnul încălzește și este adânc înrădăcinat în senzațiile comune, încât percepem doar lipsa lui. Lumina provenită dintr-un perete este mai confortabilă ca și cea din tavan. Există o piață, se oferă soluții și dacă trebuie meșterit merită să vă aplecați atenția asupra unor ferestre false.

ferestre false din lemn

E impropriu spus false, ferestrele sunt adevărate, au toc, rama, sticlă, lumina nu este naturală, ci artificială, dar în acest tandem ni se pare mai acceptabilă. Ikea vinde Faux windows, Etsy.com e plin de oferte, Youtube are multe filme cu astfel de proiecte DIY. Imaginile de aici nu sunt cele mai reprezentative, nici n-am montat astfel de ferestre false până acum, toate spațiile obscure unde am ajuns sunt bine iluminate natural.

Celor ce meșteresc le prezint ideea, pentru ei sau pentru beneficiari unde să menționeze astfel de soluții, ca ingeniozitate în amenajarea unor spații.

rama din lemn cu panouri LED

Demisolurile pot beneficia cel mai bine de acest artificiu de confort. Nu omiteți completarea zonei unde este montată fereastra cu accesorii complete, să păcăliți vigilența raționalului. Jaluzele verticale, perdele, obloane decorative, pervaz, baghete de separare a sticlei, ornamente – tot ceea ce în mod normal se găsește la o fereastră trebuie să fie și în acest caz prezente. Sticla e bine să fie opacă sau și mai bine să fie un ecran, pe care se pot afișa imagini corelate cu ora reală.

Așa puteți vedea podul din San Francisco pe geam, chiar dacă cabana e la munte în Carpați. Am glumit, sper că nu alegeți așa ceva …

high tech ferestre false

La români trebuie doar să le dai ideea, că mai departe se descurcă ei cu punerea în aplicare. Regret că nu ne batem capul mai des și să găsim soluții la situații reale unde e nevoie de sclipiri. La reprodus, să nu-i zicem copiat, suntem buni, recunoaștem repede o idee bună. Însă ar trebui să replicăm modelele pozitive, nu trăsnăile.

Am convingerea, că odată citite, multe articole de aici au inspirat oameni să acționeze și s-au materializat idei bune. Știu sigur despre ciubere încălzite cu serpentină pe post de piscine rurale, după citirea articolului – Cadă de lemn pentru o senzație sălbatică de relaxare.

N-am meritul să le fi imaginat eu, le aduc doar sub ochii voștri, de binevoiți să citiți aici …

Merită să arunci o privire și la – Cumpăna sau macaraua – structuri pentru corpuri de iluminat din lemn

O zi nebănuit de luminoasă vă doresc!

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
ferestre false din lemn
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.