Viața la țară – turism în Toscana – fermă de închiriat

Toscana, Florența, oțet balsamic, Parmigiano Reggiano, bolizi auto, ferme, vin, Lambrussco ...

Fermă - Toscana

Toscana, regiune a Italiei, situată in centrul peninsulei, cu capitala la Florența. Când spui Toscana te gândești automat la vinuri, măsline și fermă , la Florența, la Michelangelo și la Galeriile Uffizi. Îți vin în minte nume ca și Chianti, Medici, Carrara și Pisa. Toscana este situată la mijloc între cetatea Romei și bunătățile culinare din Parma și Modena. Un loc în care mi-aș dori să dețin o proprietate, nicidecum una cum e cea din rândurile de mai jos.

Fermă - Toscana

Nu era mult și eram gata să scriu despre cele mai scumpe locații situate pe malul lacurilor de pe planeta, dar mă bucur că am renunțat. Acele locații de milioane de dolari nu înseamnă nimic decât praf în ochi pentru întreaga populație a planetei, pentru că cei care le dețin sau le tranzacționează nici nu merită menționați procentual, îi poți număra pe degete. De aceea am ales să scriu despre Toscana, o alegere mai inspirată să îți investești banii, dacă îți prisosesc și vrei ceva rafinat și care să îți bucure sufletul realmente. O fermă italiană cu măsline sau struguri Lambrusco e dot ce mi-aș putea imagina ca excelență pentru a investi prosperitatea financiară.

În vâltoarea alegerilor pentru destinația de concediu, Italia rămâne pentru mine o alegere minunată, pentru condițiile oferite, deși mi-ar place să pot compara financiar și calitativ ofertele de acolo cu litoralul românesc. Nu am de prezentat nici o mașină în parcarea de la Rex și nici nu port la gât vreun tezaur ca să am ce căuta în Mamaia. Vreau liniște și soare, apă și bucate alese pentru o familie de 4 persoane, în care cei doi copii beneficiază de toată atenția părinților. Caut și apreciez locațiile retrase, liniștite, unde să pot elibera energia perpetuă a copiilor, în siguranță. E destul câte năzdrăvănii pot face singuri, nu îmi doresc să fie înconjurați de obstacole sau amenajări improprii care să accentueze predispoziția lor spre accidente. Acum 3 ani am fost în Bibione, lângă Veneția, dar parcă m-ar trage inima să încerc viața la țară, cum arată ea în condiții ideale. Am o livadă, însă nu sper să pot să o amenajez ca și o fermă italiană, din Toscana. Asta nu mă oprește să le admir și să caut măcar vremelnic să mă bucur de ospitalitatea uneia.

Fermă - Toscana

Casa Radda, o fermă situată în vecinătatea localității Greve oferă cazare pentru 10 persoane, 4 bai, 3 dormitoare și 3 locuri diferite de luat masa situate la exterior. Parcare pentru 2 mașini la interior și alte 3 în aer liber. Sunt doar minute de mers cu mașina până în cel mai apropiat oraș, dar te poți bucura de o locație izolată de cotidian. După numele proprietăresei, aș deduce că este nordică, dar mutată în zona Toscana poate din aceleași motive ca și cele enumerate de mine aici. Scrierea mea este complet gratuită și dezinteresată, este aprecierea mea pură, ajutată de afinitatea pentru astfel de locații.

Fermă - Toscana

Am studiat imaginile publicate pe site, și găsesc absolut fascinantă construcția casei. Nu are elevație și pereții sunt de piatră. Este incredibil de întreținut un astfel de exterior, nu lavabilă, nu tencuială căzută. La noi este piatră de Blidari care pare că s-ar potrivi pe acest stil de construcție, dar nu știu pe cineva care să se încumete să pună în practică asta. Interiorul este decorat în stil toscan, cu lemn și fier. Lemnul are nuanțe închise, sobre, linii simple, fără firifanțuri. Grinzile sunt la vedere și contribuie la aspectul de fermă, iar pereții par proaspăt renovați, însă păstrează farmecul unor alte vremuri, fără planeitatea perfect supărătoare de hotel de 5 stele. E doar fermă, nu?

Cănd spui stil toscan, totul se reduce la simplitatea agriculturală, la motive desprinse din natură, dintre produsele naturale de fermă si de viață simplă.

Fermă din Toscana, este de închiriat, căutați online.

Fermă - Toscana

Fermă - Toscana

Fermă - Toscana

Fermă - Toscana

Fermă - Toscana

Fermă - Toscana

Fermă - Toscana

decor rustic - Toscana

living rustic - Toscana

lavoar modern geamuri cu zăbrele - Toscana

Grinzi din lemn brut - Toscana

Masa rotunda sub aer liber - Toscana

Ziduri din piatra - Toscana

Ce-ți poți dori mai mult? Nu este imposibil să o ai în România, avem priveliști chiar mai frumoase și locuri încă nedescoperite de vizitat. Oare de ce nu ne arătăm la fel de frumos ca ei?

Florența este inima Toscanei, nu se poate să nu o vizitezi, chiar evadând de la ferma închiriată. Vei ajunge acolo, dar după 2-3 zile de tihnă și decuplare de la cotidian poți trage o fugă până în orașul lui DaVinci să iei la pas străzile. Eu, când am fost în vara lui 2021, am evitat traseele turistice clasice ale orașului vechi și am căutat ineditul. Am dat peste un Atelier de tâmplărie din Florența, lângă Palazzo Vecchio și m-am bucurat să văd un om muncind liniștit în mijlocul tumultului de turiști.

Viața detașată cred că urmează să fie cel mai mare deziderat, fie în Toscana, fie în Maramureș.

Fermă - Toscana
16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Totul porneste de la educatie si civilizatie iar pentru aceasta este nevoie de timp si dorinta de a asimila lucrurile cu adevarat valoroase care se ptrivesc climei si mediului in care traiesti (elocvent in acest sens: casele traditionale romanesti ,taraneti si cele de la oras, dar inspirate dupa cele din vest sau cele de inspiratie brancovenesti).In stilul fermei prezentate de dvs. v-a recomand conacul Brebu si alte locatii de acest gen din jud.Prahova!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.