Forme pentru turnat sapunuri naturale gen handmade

forme pentru sapunurile naturale Marillys Propria mea realizare din lemn de stejar

Cosmeticele naturale sunt astăzi un trend ce capătă tot mai mare amploare pe fondul aprecierii curentului Green, Bio. Ideea ce stă la baza acestui curent mișcă mase de oameni tot mai largi care par a realiza că viața este cel mai important aspect a cărui calitate depinde în totalitate de fiecare dintre noi. E o alegere, până la urmă modul în care alegem să parcurgem anii, prin alimentatie și îngrijirea corpului. Alimentatia este pe primul loc, împreună cu mișcarea, dar cred ca pe locul doi vine partea de îngrijire corporală.

Nu sunt un metrosexual, cu afinități pentru creme și loțiuni, doar cred că face bine oricărui bărbat să mai dea cu o cremă pe palme după ce meșterește ceva, ca trebuie să aibe mâinile, picioarele și părul curate și îngrijite. Sunt un norocos în acest sens, pentru ca Adriana, prin cosmeticele naturale Marillys  are grija de partea asta și pentru mine.

Am urmărit ce face și la o anumită parte din munca ei mi-am adus și eu contribuția. Formele de săpun, cele în care toarnă minunea naturală pe care o folosim în casă, la început erau făcute din PAL, bătute în cuie, inacceptabil pentru mine. Am pus cap la cap idei cu prietenul Steli, meșter mare în lemn și am fabricat câteva mostre până când Adriana s-a declarat încântată de funcționalitatea și ușurința în utilizare a noilor forme. Care au ieșit cam așa :

matrita pentru sapunuri naturale
Forma din lemn de stejar pentru turnat sapunul 2 calupuri

Am căutat pe Internet mai multe idei, dar tot cea imaginată cu Steli a fost aleasă și cred că are o utilzare mai ușoară. Deja Adriana folosește varianta 2.0, îmbunătățită, cu lateralele exterioare mobile, pentru o scoatere mai ușoară a calupurilor brute de săpun. Deja, cu toate că tăierea preferă să o facă tot manual, din considerente handmade, săpunurile au o formă stabilă, uniformă și cred că și munca ei s-a ușurat considerabil. Să știți că o parte din săpunuri le mai tai și eu, pentru plăcerea inginerului dn mine de a aprecia greutatea perfectă și îmi fac mâna să nu greșesc la debitare. Mie îmi ies între 98 și 105 grame aproape 99 % din săpunuri, Adriana e însă mai bună, face multe de 100 de grame direct.

Pentru cei ce traversează aceeași dilemă și vor să își încerce mâna vă mai arăt biblioteca de imagini de unde m-am inspirat.

Forme pentru turnat sapunuri naturale

forme din silicon
forma cu camasa de silicon pentru sapun
forma de sapun handmade
forma din lemn cu balamale
forme industrial fabricate
forma din lemn de stejar pentru sapun natural
matrita de turnare sapunuri naturale
Forma pentru sapun cu balama
forme pentru sapunurile naturale Marillys
Propria mea realizare din lemn de stejar
model de matrița cu surub
forme cu surub
forme pentru sapun natural
Matrița cu separator din plastic
debitare ondulata
taietor ondulat pentru sapun
formă veche de turnare
Model de matrita veche, antica
panou de prezentare pentru sapunuri
panou de prezentare pentru sapunuri
sapun natural cu lapte de capra
Naturalmente Mediterraneo Goat Milk Soap Colour 3
forma din brad
matrita pentru taierea sapunurilor
forma mare de turnare
matrita din lemn pentru sapun

 

forma de sapun handmade
13 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Unde pot gasi masuta see you ceasul incorporat?

  2. #2 Comentariu nou

    Buna ziua! Felicitari pentru blog, pentru perseverenta si, mai ales, pentru produsele minunate pe care le vad aici. Va scriu la ”forma de sapunuri” ca sa va rog sa-mi dati cateva detalii si sa aflu daca o puteti replica!?
    Mi-ar fi util sa stiu ce dimensiuni au sapunurile de cca 100 gr iesite dintr-o matrita, cate rezulta din cele 2 compartimente si cate kg de sapun se toarna in ele? Forma realizata de dvs e foarte utila, in sensul ca indeplineste cateva conditii esentiale de fabricare a sapunului: manevrabilitate, suprafete exacte si drepte, etc ( stiti dvs..! ). Daca tot v-am interogat atat, mi-ar fi util sa-mi specificati si pretul matritei. Va multumesc anticipat pentru amabilitate!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.