Forme poligonale pentru mese – 3, 5 sau 6 laturi

masa hexagonala rustic industriala

Fără motiv am ajuns să privesc la diverse forme poligonale pentru mese, pornind de la ideea unei familii de 5 oameni care stă la masă. Ar avea nevoie de 5 laturi pentru fiecare loc, mod în care masa respectivă ar fi folosită peste 90% din timp. Asta presupune că familia respectivă este oarecum atipică, nu se conformează uzanțelor și ca urmare își poate dori personalizarea spațiului interior în forme potrivite cu particularitățile lor. Așa e familia mea!

Pe de altă parte am aflat că doar diverși artiști, mai mult sau mai puțin iluștri se gândesc la astfel de forme poligonale atipice pentru a se manifesta diferit și pentru a surprinde cu propriile viziuni. Nu am inclus aici imagini cu mese semnate de nume celebre, îmi doresc doar să tulbur puțin stratificarea statică a unor percepții în speranța că unii vor vibra la astfel de propuneri.

Masa în formă de triunghi

Triunghiul este minimul de laturi dintre toate aceste forme poligonale care închide o suprafață. Cu două laturi nu se poate, deci de la 3 pornim.

forme poligonale - masa triunghiulara

Cele mai des întâlnite sunt cele de colț, gama trecută cu vederea de marii producători. De regulă sunt piese relativ unicate, deși eu încă n-am ajuns să văd în oferta vreunui magazin produse de acest tip, datorită volumului redus realizat pe acest tip de mese.

forme poligonale inedite masa triunghiulara

Corpurile de colț, despre care am scris anterior pot spune în schimb că nejustificat sunt ocolite de producători, pentru că cerere ar fi, cu siguranță. Spun asta bazându-mă pe feedback-ul primit și pe solicitările de oferte la care n-am putut răspunde pozitiv.

Masa în formă pentagonală

Dacă 5 colțuri la o stea duce direct la gânduri necurate, totuși există mese cu astfel de blaturi, fie cu picior central, fie cu picior amplasat în fiecare colț. Dacă latura nu depășește 70 de cm, eu zic că sunt impractice cele cu mai multe picioare.

masa pentagonala din Tiger Maple - forme poligonale

La cele cu picior central forma de triunghi, pătrat sau oricâte laturi sunt doar non-conformisme. Dacă trecem de 4 laturi deja ajungem la forme similare cu cercul, cred că peste hexagon nici nu mai prezintă interes.

Masa hexagonală

Cred că alegerea unei astfel de forme poligonale de blat în locul celui rotund este pur și simplu negarea cercului. O construcție dintre toate aceste forme poligonale care vrea neapărat laturi, de la 6 în sus, delimitează pozițiile la masă pentru fiecare ocupant. Mesele de conferință sau de consiliu sunt cele mai predispuse spre astfel de alegeri, însă cred că acolo se intenționează ca fiecare să-și știe locul.

masa hexagonala rustic industriala forme poligonale

Caut ineditul în tot ce înseamnă mobilă, apreciez nonconformismul și mă-ntreb ce înțeles trebuie să fie în spatele unor rațiuni de opțiune.

masa octogon forme poligonale
Octogonal table

Nimic nu-i întâmplător, asta-i cert!

masa triunghiulara cu picior central - forme poligonale
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.