Aveți acasă ghivece din lemn sau le preferați pe cele din plastic? Am observat din ce în ce mai mult că magazinele de bricolaj și decorațiuni pentru casă aleg să pună la vânzare ghivece din plastic. Sunt foarte atrăgătoare vizual, vin într-o gamă diferită de culori. Au și avantajul că sunt mai ieftine, fiind astfel mult mai ușor de înlocuit.
Către sfârșitul săptămânii fac piața și vizitez o tanti care are busuioc, pătrunjel, rozmarin în mici ghivece de plastic. Am tot ezitat dacă să le iau pentru acasă, știți, folosesc des la gătit aceste plante, mi-era teamă că dacă le mut dintr-un ghiveci în altul, nu se vor prinde. Am senzația că dacă aș folosi o jardinieră din plastic, nu le-ar place. Parcă e mai aproape de grădină dacă folosești ghivece din lemn. Le așezi lângă un geam sau pe planul de lucru al mobilei de bucătărie dacă e destul lumină acolo. Țin minte ce gust bun avea supa făcută de bunica când mergea în grădinuță după o mână de pătrunjel proaspăt..
V-am arătat mai demult ce pot face două mâini dibace, asta dacă doriți să faceți singuri un ghiveci și aveți nevoie de o idee. Partea frumoasă e că găsim și vopsele pentru lemn, deci le putem asorta culorilor mobilei din casă. Idei sunt, timp și energie să fie!
Dacă aveți o terasă, un balcon deschis sau sunteți fericiții posesori ai unei case cu curte, varianta ghivecelor din lemn e mai potrivită, în sensul rezistenței la intemperii, copii care aleargă sau animale care rod 🙂 și-ar putea distruge mai ușor ghivecele din plastic.
Florile și plantele curăță aerul casei noastre, sunt minunate pentru sănătatea și starea noastră de bine, ele absorb dioxidul de carbon și eliberează în aer oxigen, așa că ar trebui să fie nelipsite din casa noastră.
Să vă fie de inspirație!