Guest post și do follow link

Guest post

Întreaga blogosferă duduie de cereri de guest post și propuneri de remunerații pentru link building cu do follow link. Așa funcționează internetul ăsta și așa acordă Google Ranking și Domain Authority bazându-se pe link-urile dintre situri și cine pe cine recomandă.

Primesc zilnic aproape cereri de a găzdui articole pentru cele mai năstrușnice nișe din internetul acesta mare, dar în mod special pentru jocuri de noroc, cazinouri online sau industria pentru adulți. Oamenii sunt relativ discreți, apelează direct sau prin agenții, vor doar un Guest Post, cu 2 link-uri și cer pe față să spun pretențiile financiare.

Eu le răspund celor mai mulți că mă miră cererea lor, pentru că noi scriem doar în limba română, doar despre lemn, doar despre companii pe care le cunoaștem și întreb ce anume i-a făcut să ne aleagă, așa mici și străini și nesemnificativi pentru ei. E foarte simplu, nu răspunde nimeni, nu mai cer nimic.

Acum 2 zile am avut parte de o surpriză plăcută din acest segment de cereri.

Am primit asta:

Olson + Baker - Guest Post
Guest post și do follow link 13

S-a prezentat omul, se numește James și e Commercial Director la Olson + Baker, britanici, promovează și comercializează piese de mobilier cu nume celebre, pe care le prezintă corect și cu tot cu povestea din spate. Deloc ieftine, dar impecabile, fără cusur. Deci de la mine din domeniu, cum se potrivește.

Nu-mi cere guest post, doar îmi demonstrează că a găsit un produs din portofoliul lor descris într-un articol de-al nostru – Wishbone Chair – CH 24– Hans Wegner – model de referință istoric și ne cere să menționăm un link către produsul Wishbone Chair de pe site-ul lor.

Poza cu laptopul și articolul nostru deschis plus zâmbetul au fost cea mai frumoasă solicitare. Am avut sentimentul că un om interacționează cu altul, chiar dacă e online, nu e doar schimb de limbaj mașină, link.

N-a fost impersonal, rece, la nivel business, dimpotrivă, a fost chiar haios și emailul a început cu o glumă. Am simțit încântare, sincer, am avut sentimentul că vorbesc cu un om, care a compus această fotografie, ca să mă convingă. Nu mi s-a părut o cerere trimisă la nesfârșit cu același text unui număr imens de adrese găsite la grămadă.

I-am făcut hatârul, i-am scris că treaba e rezolvată și am primit răspuns aproape instantaneu. Azi scriu ceva ce seamănă a guest post, adică le este dedicat, dar nu e la cerere, e din partea mea, cadeaux.

Și m-am gândit că da, așa se obține azi ceva, demonstrând autenticitate, că ești o persoană vie, în carne și oase, că glumești, că reacționezi, că nu ești doar un slujbaș în spatele unui brand sau a unei companii. Banii nu sunt o parte din această tranzacție, nu sunt importanți, de fapt nu sunt esențiali și cred că cele mai bune rezultate se obțin gratis.

Chapeau James!

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Guest post și do follow link 14
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.