Haideti sa scoatem baia in aer liber

baie in aer liber

Baia în aer liber? Toaletă în afara clădirii? Doar WC-ul ar fi minunat.

În toată lumea modernă, civilizata, ideea de progres s-a materializat prin introducerea in casa a spațiului destinat necesitaților. Ulterior baia s-a concretizat prin insumarea mai multor funcțiuni primare, nevoi de intimitate si igiena indispensabile. Am citit acum multi ani undeva că în topul inventiilor care au facut lumea să avanseze ca civilizatie se află vasul de WC. Este cel mai important obiect care aduce o calitate superioara vieții și admit că mi-ar fi greu să vizualizez, chiar si în imaginație cum ar arăta un oraș în care necesitățile se fac altfel decțt în spații închise și cu o minimă canalizare. Londra sau Parisul secolelor 17-18 poate si 19 erau focare de mirosuri pestilențiale, poate că exista o anumita reglementare în acest sens dar cu siguranța accesul la o privată era rezervat doar claselor nobilimii și celor înstăriți.

Baia în aer liber
(Photo by Matt Cardy/Getty Images)

După ce secole de avans al acestei umanități au dus baia în interiorul casei, există un curent care vrea să scoată iar afară, baia in aer liber și o parte din serviciile intime oferite de acest spațiu atât de privat. Nu vasul de toaletă este subiectul exteriorizării ci dușul, cada și cele ce țin de spălat. Dacă suprapunem căldura oferită cu generozitate de canicula ce bântuie Europa în această vara, pare dintr-o dată de înțeles și chiar de dorit acest deziderat.

Cred că momentul în care putem accede condițiile unei astfel de amenajări este condiționată de o situație financiară relativ bună și o preocupare activă pentru confortul personal. Am văzut că Facebook-ul e inundat de poze cu oameni fericiți în piscine, deci se pare că de când prima viețuitoare a ieșit din ocean și i-au crescut picioare, omul a ajuns la un așa nivel de conștiință și elevare încât dorește reîntoarcerea în apă. Aștept sa vad poze cu protagonistul si baia care îl face fericit.

Amenajarea unui spațiu cu dușuri sau vană în aer liber are de-a face muuuult cu lemnul. Lemnul se găsește în pardoselile sau pereții de separare a spațiului sau în peisagistica înconjurătoare. Baia in aer liber este un concept general, nu se regaseste definita de pereti si tavan, se poate numi cel mult spatiu utilitar de igienizare.

Nu fac decât să deschid acest subiect, să încerc să vă ofer câteva idei și poate să vă inspir. În afara cazului în care aveți o mătușă Tamara prin familie sau sunteți văr cu Țiriac cred că amenajarea cade pe umerii proprietarului direct, fără a apela la un designer sau arhitect. E frumos când îți dă mâna să arăți o imagine unui meșter care lucrează cu lemnul la comandă și să-i spui  ” – Asta vreau, când e gata emite factura ”  dar la fel de frumos și mulțumitor este când faci singur toate aceste amenajări.

5 idei cu baia in aer liber

Baia în aer liber

 

baie in aer liber
baie in aer liber
baie in aer liber
baie in aer liber
baie in aer liber

Cu drag, de relaxare si răcoare.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Haideti sa scoatem baia in aer liber 20
baie in aer liber
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.