Hambar transformat în casă! Amenajarile interioare ale unui hambar

Un hambar transformat înseamnă perpetuarea unei tradiții, continuarea ideii de bază într-o formă nouă

casa din hambar

Schimbăm tot mai des destinația inițială a unor construcții și nu e deloc surprinzătoare ideea unui hambar transformat în casă de locuit.

Definiția pe care o am in minte când mă gândesc la un hambar este: o clădire construita in totalitate din lemn masiv, ca o anexa la ferma, unde se depozitează diverse produse agricole. Magazia de la tara, este o alta formulare, pe care o foloseam  eu când eram mica. Însă se pare ca arhitecții de la Shed nu imi împărtășesc in totalitate aceasta definiție, ei demonstrând ca într-un hambar, la fel de bine își pot face veacul si oamenii. Cum? Transformând un hambar, într-o minunata locuința moderna si cu toate utilitățile.

Exteriorul  hambarului nu avea o forma tocmai obisnuita, de aceea s-au hotarat sa o patreze si  doar sa o  imbunatateasca putin.

Interiorul isi pastreaza si el detaliile care amintesc de existenta unui hambar: podelele si peretii fiind construite din lemn dur, natural, nefinisat.

hambar transformat in casă rezidențială
hambar transformat in casă rezidențială
acces interior prin baie de serviciu
dormitor în hambar transformat in casă rezidențială

ușă din lemn ranforsata cu metal
pat și cadă în aceeași încăpere
suprafața vitrata mare în hambar transformat in casă rezidențială
living, dining bucatarie - open space
mobilier rustic
living în hambar transformat in casă rezidențială
hambar transformat in casă rezidențială
hambar transformat în casă

Fiecare camera in parte a dezvoltat in jurul ei o paleta de materiale minima, unele fiind chiar reutilizate din vechea “ magazie”. Si paleta de culori este una destul de limitata, dar acesta a fost si ideea arhitecților, astfel au reușit sa scoată in evidenta mai tare detalii precum: covorașe de blana,  culoare naturala si bruta a lemnului, dar si micile decorațiuni care indica faptul ca hambarul, demult, a avut o alta viată.

Cred că despre hambare se poate scrie la nesfârșit, păcat că formele constructive rurale din România sunt greu de modificat ca destinație. O șură poate deveni pensiune agroturistică doar în anumite zone ale României, unde s-au făcut construcții ce permit schimbarea compartimentărilor interioare.

Cu o idee excelenta arhitecții americani  mi-au  colorat după amiaza si sper ca si eu la rândul meu sa o colorez pe a voastră!

Sursa foto

casa din hambar
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    LA CE PRET SUNT SUCITOARELE CU MODEL

  2. #2 Comentariu nou

    DA sunt ff interesante aceste forme dar ar trbuie scise si dimensiunile si pretul,derece pe mine m-ar interesa sa cumpar

  3. #3 Comentariu nou

    DA sunt ff interesante aceste forme dar ar trbuie scise si dimensiunile si pretul,derece pe mine m-ar interesa sa cumpar