Harta padurilor prin Google

harta padurilor Zona padurilor prin google centrate pe Baia Mare

Poate e doar interesant de vizionat această imagine cu harta padurilor, cu toate că nu cred că am putea face prea multe pentru a albăstri puncte pe această hartă, dar îmi doresc să știe cât mai mulți despre aceastp hartă,  cred că impactul informării este colosal.

harta padurilor
Zona padurilor prin Google centrate pe Baia Mare

Această hartă, dezvoltată de Google monitorizează schimbările pozitive sau negative ale masei pădurilor de pe întreg globul. Recomand cu căldură și celor ce exploatează pădurea și celor ce manifesta contra. Eu am stat mult pe ea, și în Europa, și prin lume, e absolut impresionant cât de multă informație poți câștiga privind o hartă.

Citiți și Pădurea și lemnul din România în cifre

Accesați apoi – Global Forest Watch ca să ajungeți la imaginea actualizata cu harta padurilor din zona care va interesează.

Nu știu cum se poate folosi cu impact real acest instrument, am inteles ca e destul de recenta intenția autoritatilor de a monitoriza culturile agricole prin sateliți, dar pe segmentul păduri se va ajunge în conflict cu cei care finanțează politicul. Poate va ajuta pentru informare, așa cum am menționat mai înainte, însă fără un demers real nu se face nimic. Mai rămâne votul, deși e dificil de ales între lupi și șacali.

Nu face nimic rău să știm, e mai bine să strângem cunoștințe poate și neimplicarea la susținerea răului să ajute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.