HECO – șuruburi fabricate (și) în România

Heco UNIX

Anul trecut, în vară, m-am întâlnit cu cel mai atipic reprezentant de vânzări pe care l-am cunoscut vreodată, omul de la HECO. Spun atipic pentru că nu vroia să-mi vândă sau să-mi ceară ceva, ci doar să-mi aducă la cunoștință că există HECO, că fabrică șuruburi de calitate și să-mi ofere pentru testare câteva bucăți.

Mă simt vinovat că nu am scris mai devreme acest articol, pentru că am fost realmente impresionat. Am primit mai multe bucăți de șuruburi pentru lemn HECO pentru test, cel care mi-a rămas în atenție este HECO UNIX. L-am comandat deja în cantități mai mari, am să-l folosesc pentru fixarea podelelor de la cabană. Are particularitatea unui filet asimetric, cu pas diferit, mai mărunt spre capul șurubului (TX10), care imprimă un efect de strângere nebănuit de puternic.

Am testat fixarea între 2 bucăți de stejar, de cca 3 cm grosime fiecare, a intrat fără pre-găurire și a blocat o bucată de cealaltă cu o forță suficient de mare încât să nu se poată răsuci față la față, cele 2 bucăți. Un singur șurub, cu grosime de 3,5 mm.

Heco UNIX
HECO UNIX

Evit să descriu în cuvinte, prezentarea oficială arată particularitățile de utilizare și mai multe tipuri de șuruburi cu destinația lor specifică. Am aflat recent despre o firmă locală care folosește HECO pe partea de conectică la casele de lemn și au crescut în ochii mei.

Le găsiți la multe magazine online, de la cele mai cunoscute, la cele de nișă. SEA, Hornbach, Mathaus … le au în ofertă și îmi aduc contribuția să le promovez, complet dezinteresat, din convingere. Știu din proprie experiență cât de importantă este calitatea fixărilor și cât de mult contează să fie de calitate. Au și gama HECO Multi Mont, pentru beton, fără diblu, care se introduc cu mașini de înșurubat cu impact.

Ceea ce este important pentru mine este că dacă veți cumpăra astfel de șuruburi veți plăti și salarii pentru români. Au două unități de producție, baza și depozitul logistic în Germania, iar a doua fabrică la Câmpia Turzii, aproape de Cluj Napoca.

Fabrica HECO de la Campia Turzii
Fabrica HECO de la Câmpia Turzii

Toate produsele provenite din România pleacă în Germania, la depozitul logistic de acolo și tot de acolo se aprovizionează toți distribuitorii, inclusiv cei români. L-am întrebat pe reprezentantul HECO, dacă pot comanda direct la el și mi-a indicat să apelez la distribuitori. Doar dacă cumperi cantități mari, poți intra pe relația directă comercială.

Andrei Galea, reprezentantul HECO mi-a inspirat încredere, era detașat, convins de calitatea produselor pe care le promova, așa cum ar fi bine să aibă atitudinea toți reprezentanții de vânzări. Mi-a răspuns la întrebări, a demonstrat cu probă practică cum e cu înfiletarea unui Multi Mont în beton, într-o mostră pregătită în portbagaj.

Pentru lemn am dus la Tibi, la atelierul Kraft Mobel mostrele și am făcut probe pe tot felul de bucăți de lemn.

Aaaa … trofeele de la Gala Forbes Business Awards, de anul trecut au fiecare câte un șurub HECO UNIX de 6 cm ca fixare a soclului.

Am remarcat câteva indicii de utilizare în domeniul dulgheriei și sper să reușesc am să îi conving să participe pentru o demonstrație la construcția magaziei de lângă cabană. Cu filmare timelapse, fotografii, tot … Am un conflict de opinii cu un prieten și vreau să îi demonstrez că se poate construi din lemn mai ieftin decât baraca de panouri sandwich pe care a cumpărat-o recent. Fără beton turnat în pământ …

Șuruburi HECO pentru dulgherie
Fixări HECO pentru dulgherie

Cred că nimic nu e întâmplător, în timp ce răsfoiam canalul lor de Youtube, am dat peste soluția la problema ridicată ieri, în articolul – Cum să construiești o baza din lemn pentru o magazie. Mie îmi trebuie 12 bucăți de HECO®-Justierfüsse, baza magaziei mele e mică, cât 3 plăci standard TEGO de 2500×1250 mm.

… Andrei, te sun …

P.S. Am să dau din casă o informație: La codul de bare de pe cutie, dacă cifrele de început sunt 01 e produs în Germania, dacă sunt 02, atunci ai cumpărat produse HECO fabricate în ROMÂNIA!

Un Heco Multi-Mont în mâna mea

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    E o incantare sa vezi ca pe cadavrul fostului combinat se produce ceva la Campia Turzii. O sa cumparam si noi produsele lor pentru cabana din hotar.

    • Citez din textul de pe site-ul german – ” very well qualified and highly motivated staff, and with the help of our tried-and-tested quality management system, HECO is able to successfully implement the quality standards in Câmpia Turzii too ”
      Ne crește sufletul, cum să nu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.