Humidor pentru trabuce, tigari sau tutun de pipa

humidor Dome humidor Davidoff

Scriu despre humidor pentru că acest accesoriu face parte din panoplia tabieturilor ( a se citi viciilor) oamenilor rafinați. Rafinamentul este o calitate greu accesibilă și se deprinde prin elevarea pe multe paliere a persoanei în cauză. Implică cultură generală cu aprofundare pe segmentele de interes, implică documentare, experimentare, liniște interioară și mai ales implică adoptarea unei filozofii de viață. Epatarea sau sibaritismul nu sunt decât snobism, excentricitate fără rafinament.

Un om rafinat nu poate fi ostentativ, eleganța se emană, nu se afișează.

humidorFac parte dintre cei care nu au renunțat la acest viciu și duc de multe ori o luptă internă cu mine însumi căutându-mi motivații suficient de puternice pentru a reuși. Totuși, admir eleganța ce însoțește viciile inclusiv preferințele celor ce acum multă vreme au transformat procesul de degustare, păstrare sau manifestare a acestor particularități, într-un mod aparte. Nu e același lucru să sudezi papiroșca una după alta sau să pufăi în tihnă o pipă, seara, după o zi plină. Churchill și trabucul său nelipsit sau Hemingway cu pipa sunt reprezentanți ai fumătorilor care au lăsat o imagine de clasă prin gestul și afinitatea lor pentru tutun. Cafeaua, jocurile de noroc, don-juanismul, pot fi practici care să nu înrobească omul ci să-l ridice, controlând modul în care își manifestă o slăbiciune.

humidor
Vancouver BC Cigar Store pentru Cuban Cigars

Lemnul este nelipsit în ceea ce privește tutunul, fiind materialul firesc din care s-au construit cutiile de orice fel, implicit și cele în care se păstrau țigările de foi sau trabucele ori tutunul de pipă. Cedru spaniol, original din America latină, este cunoscut la fel de bine ca și Cedru cubanez. Însușirile lemnului de a rezista foarte bine umidității și cariilor datorită rășinii specifice care emană și aroma cunoscută ca fiind miros de lemn de cedru l-au făcut foarte apreciat pentru construcția obiectelor cu uz casnic. Furnitul de lemn de cedru spaniol nu se ondulează în timp și nu crapă, păstrând în interiorul unei cutii fabricate din acest material o umiditate relativă neschimbată. S-au depozitat haine în cutii din cedru spaniol, dar s-a folosit acest lemn cu predilecție pentru cutii sau cel puțin furnir pe partea interioară a acestor cutii în care se păstrează tutunul. Un humidor este o cutie ce păstrează și conferă tutunului proprietăți perfecte pentru savoare și păstrare pentru timp îndelungat.

Humidometru ca funcționare tehnică este o cutie folosită la păstrarea și învechirea în condiții de temperatură și umiditate specifice a produselor de tutun. Temperatura camerei combinată cu o umiditate cuprinsă între 68 si 72 % sunt cerințe necesare pentru acest proces.

Când luați în calcul prețul unor trabuce celebre, fabricate de producători consacrați de timp și aprecierea consumatorilor, veți înțelege deplin utilitatea unui humidor. Acesta are încorporat un recipient pentru apă și mai nou și un ceas care măsoară umiditatea din cutie, permițând celui ce utilizează o astfel de cutie să întrețină în condiții optime o colecție de produse din tutun.

Top trabuce din tutun, o lista din 2013

  1. Padr0n Serie 1962 80 Years, $30.00
  2. Cohiba Esplendido, $34.00
  3. Stradavarius, $34.70
  4. Louixs, $50.00
  5. Arturo Fuente Opus X BBMF, $55.00
  6. King of Denmark, $75.00
  7. Fuente Don Arturo AnniverXario, $78.00
  8. Arturo Fuente Opus X “A”, $79.00
  9. Cohiba Behike, $470.00
  10. Gurkha Black Dragon, $1,150.00

humidor trabuce

Magazinele specializate pe acest segment oferă soluții ieftine, dar și scumpe, potrivite bugetului fiecărui mușteriu. Dacă sunteți în pană de idei pentru cadouri cu orice ocazie puteți opta spre acest segment dacă știți ce preferă persoana vizată. Alegerea ar trebui să fie și ea la rândul ei avizată, pentru a selecta cu adevărat o piesă de valoare, conform nivelului dorit de impresie pe care o urmăriți. Dacă ați citit până aici, deja nivelul dvs de rafinament s-a îmbăgățit cu încă o treaptă, cunoscând aceste aspecte. Dacă sunteți cu adevărat interesat fie cunoașteți detaliile prezentate, fie v-am deschis apetitul pentru documentare suplimentară.

Să fiți mai buni, să învățați pe zi ce trece tot mai multe, toate aceste cunoștințe se vor așeza sub voi și vă vor eleva, vorba lui Chirilă. Nu trebuie să vă apucați de fumat, este contra-indicat, însă lipsa ignoranței în orice domeniu este o cale de desăvârșire, care ar trebui să fie perpetuă.

humidor
humidometru pentru tigari cubaneze set complet
humidor
Relic Series Heirloom 120-ct Humidor
humidor
Fuente Don Arturo-AnniverXario
humidor
Frederique Constant and Cohiba
humidor
Dome humidor Davidoff
humidor
Cuban Crafters
humidor
Bally Scribe Made to Order Cigar Humidors

Pentru obiecte absolut spectaculoase, Bally, faimosul producător manufacturier de pantofi elvețian, a lansat cutia de mai sus, cu funcție de humidor, care poate găzdui 300 de bucați de trabuc în condiții optime, alături de o pereche de pantofi din piele creați special, la comandă. Cutia este prevazută cu termometru digital, higrometru și umidificator electronic.

humidor
Admiral 120 Cigar Blue Trunk Style Humidor
humidor
Dakota Humidor
humidor
Humidor vechi de 50 de ani, fabricat din lemn de doaga de butoi pentru wiskey

Cu drag, de rafinament.

humidor
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.