Imagini din fabrica de mobila, reale si neprelucrate

scaun din lemn scaune din lemn de stejar

Cand eram copil, obligatoriu si fara optiune am fost participant la excursiile „cu clasa”. Manastirile din Moldova, Gradina Botanica din Cluj, Cimitirul Vesel din Sapanta si CIL-ul din Sighetul Marmatiei. Adica Combinatul pentru Industrializarea Lemnului – nota redactorului.  Ca si copil imi amintesc si acum de marea mirare ce a cuprins intreaga clasa. Ok, e frumos sa vezi crucile vopsite, Voronetul sau sa-ti cumperi cu 25 de lei o planta carnivora, dar sa treci pe langa un vagon de busteni care se descarca, sa asisti la debitarea scandurii din bustemi de 5 ori mai grosi ca mine, cand eram copil sau de 3 ori cat sunt acum, sa vezi presele uriase de formatat placaj care fornaiau si pufaiau aburi intruna, sa stai 4 ore intre utilaje gigantice si un furnicar de oameni, ei, asta era chiar ceva. Imaginea din fabrica de mobila de atunci mă va însoți mult timp.

scaun din lemn
scaune din lemn de stejar

Mobila se face cu mestesug, nu s-a schimbat foarte mult de-a lungul timpului. Si aici sa fie foarte clar ma refer la mobila din lemn masiv. Ca PAL-ul si alte traznai de materiale se prelucreaza acum cu masinarii si omul doar asista, totul este semi-fabricat si trebuie doar ansamblat. La lemnul masiv nu e asa. Inca trusa de scule a baietilor din „sala de masini” si „manual” contine ciocan, pila de lemn, smirghel, aracet si fierastrau de mana pentru lemn, echer din lemn si scoabe, rascheta si tipli de lemn. Masinile cu care lucreaza au inca vopsea verde, scrie nemteste pe ele si nenea care le tine in stare de functionare este unul morocanos, plin de unsoare si cu un ghiozdan de piele de scolar in mana in care sculele par a fi furate de la un instalator. Stiti ceva … merg si inca foarte bine, sunt masive, precise si usor de intretinut. Ca tot v-am spus de CIL, am aflat ca neamtul, nepotul aluia de a instalat masinile de acolo acum 45 de ani, dar de la aceeasi firma, a venit, le-a rascumparat, le-a pus frumos in camioane si le-a relocat in Ukraina. La ei merg si-si fac treaba, la noi nu mai sunt bune si trebuie inchise fabricile sau reutilate cu altele scumpe foc si pline de hibe.

scaun din lemn - Imagini din fabrica de mobila
scaun din lemn de stejar pentru restaurant, parca ar fi sala de cinema

Va las sa apreciati cateva imagini din fabrica de mobila, din sectia de finisaj, unde produsele sunt pe cale de a trece prin ultima faza inainte de a ajunge la clienti. Nu ma certati pentru calitatea imaginilor, sunt reale, nu am vrut sa decupez podelele cu firispor si rumegus.

design cubist
scaun cubist din lemn x colectia 2012 2013
masa rustica - Imagini din fabrica de mobila
masa rustic fixa finisata cuba
masa de perete
masa farm de perete, cu finisaj in doua culori
masa extensibila - Imagini din fabrica de mobila
masa extensibila cu rama fixa natur, inainte de finisaj
masa ovala - Imagini din fabrica de mobila
masa ovala din cer natur
masa din lemn masiv - Imagini din fabrica de mobila
masa cu picioare si rama metalica si blat din lemn masiv de stejar
finisaj patina - Imagini din fabrica de mobila
masa cu finisaj patinat, o metoda aparte deosebita care este si optiunea pentru toata mobila din casa mea
masa din lemn masiv - Imagini din fabrica de mobila
Masa de bucatarie cu finisaj in ulei natur
insertii metalice - Imagini din fabrica de mobila
blat de masa din cer natur, cu insertii si ranforsari metalice

 

 

finisaj patina
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Multumesc mult! 🙂