Incepe scoala! Ce ateliere creative ai dori pentru copilul tău?

scoala

Imediat incepe scoala! Unii copii așteaptă acest moment cu multă nerăbdare. Bucuria reîntâlnirii cu colegii de clasă, cu prietenii și chiar cu unii profesori, contează mai mult decât trezitul de dimineață, făcutul lecțiilor, programul lung. Nepoata mea are 5 ani și de câteva săptămâni întreabă în fiecare seară înainte de culcare dacă mâine dimineață merge la copii. Scoala începe și pentru părinți, și pentru bunici, și totodată, preocuparea pentru ocuparea timpului în mod creativ și educativ pentru copii.

V-am sugerat înainte de vacanță câteva activități pentru vară, v-ați bucurat de ele?

scoala

Dimineață am găsit un atelier de pictat titireze și citind despre el, gândul a mers către scrierea acestui articol. Evenimentul cu titireze are loc în București, ferice de cei de acolo, și este dedicat copiilor cu vârstele cuprinse între 4 și 12 ani. Mi-am permis să preiau imaginea pentru că e minunată. Vă dați seama cum îți exersează copiii dexteritate și creativitatea în astfel de ateliere?

scoala

Citind despre eveniment, mi-am amintit de o doamnă care lucrează la Muzeul de Artă în Baia Mare și care organizează activități de pictură pentru copii. Mi-a povestit cum a început să meargă în școli și cum învățătoarele îi ascultau propunerile, promițând că va da părinților mai departe informațiile, dar nu făceau asta. Ulterior, a dus singură flyere și le-a împărțit la ieșirea din școli, fiind contactată de părinții care au întâlnit-o acolo.

Ideea e că la vârsta aceasta, copiii învață orice lucru mult mai ușor și reușesc să-și formeze anumite deprinderi folositoare pentru viața de zi cu zi. Plus că, fiind cu alți copii, luând totul ca un joc, vor reține mult mai ușor ce învață. Pentru a le fixa și mai bine informația, e bine să îi rugați să vă spună ce au învățat, cum li s-a părut.

scoala

Mi-aș dori să văd clipuri multe de la noi cum este acesta, de exemplu. Dacă vă temeți că nu petreceți timp cu ei, sunt ateliere la care participă părinți și copii împreună. Educația trebuie să fie un proces continuu, iar scoala din păcate, la anumite capitole are mari minusuri. Câte am învățat noi la orele de lucru manual? Hai să ne îngrijim să învețe și ei, poate, poate, se trezesc și cei de la minister!

Un an școlar cu bucurie!

 

scoala
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.