De ce m-am îndrăgostit de designul interior mediteranean?

design interior mediteraneean

Probabilitățile designului interior sunt din punctul meu de vedere nenumărate. Tocmai din acest motiv, mulți dintre noi avem probleme in a ne găsi stilul care reprezintă cel mai bine personalitatea noastra. După o cercetare puțin mai amănunțită a diferitelor stiluri, am descoperit ca mă încântă într-un mod inexplicabil designul interior mediteranean. De ce spun inexplicabil? Deoarece nu credeam ca stilul englez sau scandinav( preferatele mele) ar putea intra vreodată in concurenta cu vreun alt stil. Dar se pare ca si popoarele mediteraneene au dezvoltat un stil de o individualitate puternica, care jonglează perfect cu cele  trei elemente pe care eu le gasesc esențiale in amenajarile interioare: context, functie si estetica.

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
De ce m-am îndrăgostit de designul interior mediteranean? 12

Acest minunat stil atrage in casa ta o atmosfera relaxanta, calda pentru orice stare de spirit. Intr-un mod general acest stil se  bazeaza pe eleganta, simplitate si naturalete, dar briza marii Mediteraneene este capturata in detalii specifice care transforma spatiul interior intr-o oaza de liniste absoluta.
Un alt aspect cu care se poate mandri acest stil este accesibilitatea. Evitandu-se asa numitele detalii „ glamour”, acest stil ia viata prin insasi natura, folosindu-se doar materiale naturale si simple ca si :piatra, lemn de esenta tare si fier forjat.

Arcadele, coloanele, grinzile decorate sunt elemente care deschid vizual si adauga locuintei un plus de stil si eleganta. Fiecare camera este imbogatita cu accente personale intocmite din mozaicuri in nuante calde, pamantesti.

Știți acele erori de perete? Care se regăsesc pe aproximativ toate casele tradiționale mediteraneene? Ei bine, acest mic detaliu este menit sa sugereze atmosfera mediteraneeană. Ceramica pictata si aranjamente florale spectaculoase semnifica au si ele o importanta aparte.

Cand vine vorba de accesorii sfesnicele, balansoarele, diferitele corpuri din bronz sau fier forjat,  intregesc taboul mediteranean perfect!

Acum înțelegeți de ce m-am îndrăgosti de acest stil? Daca nu, probabil următoarele imagini va vor convinge!

Interioare în stil mediteranean

Palisades Beach Road Home 2

stil grecesc

design interior mediteran

O panorama demnă de un aranjament mediteranean!

casa spaniola

stil mediteran pentru casa ta

mozaic

coloanele

bucataria mediterana

bucatarie mediteraneana

stil mediteran

casa in stil mediteran

 

design interior mediteraneean
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    oare face cineva in RO mobila pe comanda din mdf+ elemente din lemn masiv?