De ce sa angajam un designer de interior?

color shade samples Photo by Pixabay on Pexels.com

Cu puțin noroc, fiecare dintre noi ajunge in acel punct al vieții  pe care il visam de cand eram copii: deținerea propriei locuințe. Zis si făcut! Dar ce se întâmplă mai departe? Cum facem ceea mai buna alegere in privința amenajării spațiului, astfel încât sa se completeze perfect cu personalitatea si caracterul nostru?

interior design of a house
Photo by Vecislavas Popa on Pexels.com

Personal mă consider o persoana cu un simt estetic dezvoltat, dar asta nu imi garanteaza ansamblarea perfecta a elementelor pe care le visez pentru locuinta mea. Si atunci, ma intreb, nu este oare mai potrivit sa angajam  un designer de interior si sa mai lasam deoparte latura atotstiutoare din noi? Dupa o cercetare mai amanuntita, am decis sa impartasesc cu voi motivele pentru care din punctul meu de vedere este mai avanatajos sa angajezi un designer de interior.

Inainte de orice as vrea sa lamuresc un lucru: designer de interior si decorator nu este acelasi lucru. Diferenta? Un designer este specializat in aspectele tehnice ale decorarii unei case. Ei se pricep la impartirea spatiului casei, remodelare si construirea unor noi proiecte. El este cel care se va ocupa de mobilatul casei si de toate accesoriile necesare. Designerii se ocupa de toate fazele proiectului de interior.  Pe de alta parte, un decorator nu are studii de design, insa poate avea experienta. El este specializat in materiale, finisaje si alte lucruri asemanatoare. Pentru cei mai multi decoratori aceasta nu este o meserie, este un hobby. Trebuie sa retineti ca cei doi fac lucruri diferite.

Si acum sa trecem la cele 3 avantaje majore  pe care ti le ofera un designer de interior:

Economisirea timpului

Un designer te poate ajuta sa castigi timp pretios pentru ca stie cele mai bune magazine din care poti cumpara si stie exact ceea ce ai nevoie. Poate daca tu ai merge in acelasi magain ca si el nu ai gasi atat de multe lucruri frumoase si folositoare. Ceea ce unui propietar ii va lua cateva zile bune sa gaseasca, unui designer ii va lua cateva ore. La un moment dat vei ajunge sa crezi ca o persoana specializata are acces la elemente la care tu nu ai. Ei gasesc intotdeauna ceea ce au nevoie clientii lor.

Economisirea banilor

Desi nu pare, un designer te poate ajuta sa economisesti bani. Datorita experientei lui el te poate impiedica sa dai banii pe lucruri scumpe si putin folositoare sau de calitate proasta. Te vor opri sa cumperi ceva pe care in ziua urmatoare va trebui sa il schimbi. Intotdeauna vor avea solutii pentru dilemele tale.

Simplifica-ti viata

Un designer iti poate simplifica viața, deoarece va face tot ceea ce tu ar trebui sa faci. Nu ai întotdeauna nevoie de lucruri noi pentru a-ti decora casa. Specialistul știe sa restaureze lucrurile mai vechi si sa le facă sa se potrivească in casa ta. Întotdeauna casa se va decora după gustul tău, insa cu mici retușuri acolo unde este necesar.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
De ce sa angajam un designer de interior? 14
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Incredibil! întotdeauna am asociat stejarul cu liniii drepte, cu o sobrietate aristocratică ce se ţine departe de alte construcţii mai domestice.
  Ştiam că este cald dar prin linia curbă este foarte uman , relaxat şi totodată distins

 2. #2 Comentariu nou

  Draga Calin,
  Daca tot ai cautat material pentru acest articol f. interesant, ai gasit cumva si cat costa acea trusa (set) de 4 dalti si de unde se poate procura? Mai demult am cautat si eu asa ceva la noi si nu am gasit. Probabil ca intre timp au aparut.

 3. #3 Comentariu nou

  Buna ziua
  acest tip de finisaj confera durabilitate si rezistenta in timp lemnului,ferindu-l de toate „cataclismele”.In cazul in care aveti o firma care aplica acest procedeu la mobilierul din lemn sunt interesata de date de contact.
  Multumesc mult!

 4. #4 Comentariu nou

  Sa-i lasam pe japonezi sa faca mobila din paulownia. Pt. mine este un material fara valoare Parere personala