Interior de poveste – Castelul Peles !

castelul peles imagine de ansamblu a castelului Peles

La dorinta regelui Carol I al Romaniei si dupa planurile arhitectilor: Johannes Schultz, Carol Benesch si Karel Liman, s-a nascut cel mai spectaculos castel din Romania : Castelul Peles.

Acest castel este unul dintre multele motive care ma fac sa spun : „ Sunt mandra ca sunt romanca!” . Caracterul unicat si valoarea sa istorica, il situeaza pe cel al doilea loc in preferintele europenilor, primul fiind castelul bavarez Neuschwanstein.

Astazi nu va voi povesti de istoria castelului, ci mai degraba de impresionantul, extravagantul si opulentul design interior. Celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena, au excelat in decorarea castelului. Detalii regale sculptate in lemn de tei si nuc,  covoare persane autentice, marmura, carti cu coperti de piele si litere de aur, decoratiuni in stil neorenascentist italian, elemente hispano-maure si  candelabre de cristal, sunt doar unele dintre  elementele de design interior ale castelului. Cand stau putin sa ma gandesc sunt mii de stiluri diferite, dar in acelasi timp sunt uniformizate perfect.

Cand intri in castel nu simti trecerea de la un stil la altul, ci mai degraba simti ca faci parte dintr-o lume ideala, de poveste, o lume unde printul pe cal alb chiar exista!

P.s: Atentie! Urmatoarele imagini te fac sa iubesti Romania!

 

peles

castel peles

interior

camera muzicala

interior peles

scena

covor persan

teatru peles

castel peles 3

Sursa foto

castelul peles
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. ce pret ar avea o masuta