Jocuri fabricate din lemn

De câte ori găsesc noi jocuri fabricate din lemn sunt încântat să scriu despre subiect

jocuri fabricate din lemn

Seria de jocuri fabricate din lemn începută cu Jenga, Cribbage, Sling Shot, Sumblox, Quoridor, Kong Ming, Kubb, Kapla, Cuboro, tot crește, lista e lungă de tot și parcă mi-e greu să cred că se vor mai găsi și alte idei. Și totuși întâlnesc alte și alte idei, cu funcționalitate surprinzătoare, care captivează …

Jocurile de mai jos sunt ceva diferit, când le-am văzut am considerat că sunt potrivite pentru tabere de copii, din acelea de desprins de ecranele computerelor sau a consolelor. Cred că îndemânarea, agilitatea, estimarea distanțelor și forțelor necesare fac parte din abilitățile importante care trebuie cultivate.

Aici am găsit referințe pentru astfel de jocuri – La Maison du Billiard – canal de Youtube

Jocuri fabricate din lemn
Jocuri fabricate din lemn 14

Joc Gigant La Meule – piatra de polizor

Jocuri fabricate din lemn
Jocuri fabricate din lemn 15

Constructiv este foarte simplu, sistemul de punctaj este intuitiv, poate intra în categoria de Jocuri fabricate din lemn pentru outdoor. Dacă aș avea o tabără destinată copiilor cu siguranță ar fi pe listă. Original se baza pe 2 scânduri pe care se învârtea

Jocuri fabricate din lemn

Le Jeu du Roi

Am urmărit întreg filmulețul, este incredibil că titirezul ajunge să intre în perimetrele cu 4 laturi. Nu cred că e simplu de construit în regie proprie, e nevoie de un tâmplar priceput. Pe site-ul sus amintit multe variante de astfel de jocuri valorează câteva sute de euro.

Weykick – jocuri fabricate din lemn

Un joc de masă, bazat pe 2 pioni, acționați cu magneți de dedesubt. Pare haios, cred că incită curiozitatea și introduce prima noțiune de fizică aplicată. Tot ce are legătură cu magneții atrage copiii la un moment dat.

Crokinole 

Există campionat de Crokinole, are elemente de curling și shuffle board reduse la o tabla de joc pentru masă. Un joc de origine canadiană, bazat pe dexteritate. Crokinole este un nume derivat din cuvintele franceze pentru biscuți sau gogoși de casă. Are o vechime de aproape 200 de ani și a fost fabricat prima dată de etnici germani, în Canada, ca joc de casă.

E nevoie de soluții de apropiere, jocurile din computere sau console mi se par că îndepărtează oamenii, ne lipsesc de bucuria victoriei sau de susținerea suporterilor când reușim într-un joc fără miză publică. Endorfinele eliberate la reușită nu au substitut în online, lipsește fix componenta umană.

În clipul de mai sus sunt oameni veseli, zâmbete și jocuri fabricate din lemn în jurul cărora persoane de toate vârstele se bucură. După 15 luni de pandemie găsesc aceste imagini ca un deziderat, trebuie să ajungem din nou acolo, deși șansele nu ni-s favorabile.

Aceste jocuri fabricate din lemn funcționează fără curent, ne solicită priceperea și ne dezvoltă spiritul competițional. Nu cred că asta e direcția pe care marii mișcători de valori ale acestei lumi și-o doresc pentru indivizii a căror profile le alcătuiesc și studiază din online.

Voie bună oameni buni!

Să nu uităm – Moară – jocul copilăriei, joc de inteligență și strategie iar pentru pasionații de Lego – Transformo și Rareș Sâmpăleanu

jocuri fabricate din lemn
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Excelenta idee de articol! Mi-a mers la casa sufletului, mai ales ca fix acum ma apuc de facut jucarii din lemn si le am in vedere inclusiv pe cele pentru exterior. Ma simt incurajata sa vad ca si dvs. le apreciati. Semn bun!!!

 2. #2 Comentariu nou

  Buna ziua !
  Sunt presedintele unei asociatii de terapie pentru copilasi cu autism din Iasi . Asociatia Iti arat ca pot
  Apelez la dumneqvoastra cu rugamintea de a ne dona un joc / jocuri pentru copilasi !
  Multumim anticipat !

  Paula Marcu 0744379317

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.