Kong Ming – jucărie inteligentă din lemn

kong ming

Puzzle-ul Kong Ming l-am descoprit căutând o metodă inteligentă de a mă răzbuna pe prietenul meu. M-a bătut din nou la table, atât de grav, că uitasem în dimineața următoare că am jucat. După ce mi-am amintit isprava, m-am gândit că ar fi o metodă bună să caut un joc nou, la care să pornim de pe poziții egale.

kong ming

 

 

Să vă explic. Eu, crescând cu sora mea și multe fete pe la bloc, nu am avut băieți care să ne învețe să jucăm table. Acasă jucam remi și șah. El joacă de mic, l-a învățat bunicul lui, prin urmare, nu am cum să îl ajung ca strategia, și nici ca noroc. Cred că norocul ăsta mai trage și la experiența omului. Așa că m-am gândit că ne-am putea măsura abilitățile doar pornind alt joc, de la zero.

 

Sigur că, probabil, creierul său e mai abil în a găsi soluții tehnice, fiind exersat pentru asta. Dar nici eu nu stau rău cu intuiția, și, are Rudyard Kipling o vorba care zice ”A woman`s guess is much more accurate than a man`s certainty”, adică intuiția unei femei e mai precisă decât certitudinea unui bărbat. Nu dați cu parul!

Jocurile denumite Kong Ming se găsesc în diverse forme, v-am scris nu de mult timp despre KongMing Lock – lacătul chinezesc asemănător nodului dacic . Ce-am descoperit între timp e faptul că numele Kong Ming este al unui politician și strategist chinez, unul dintre cei mai renumiți și care a fost comparat cu Sun Tzu, cel care a scris ”Arta războiului”.

Catalogul de comenzi on line l-am găsit pe siteul genios.ro.  Jocul arată cam așa:

Desigur, nu m-am uitat la explicații, nici nu am de gând să mă uit. Acest clip este pentru dvs, eu vreau să joc cinstit. Cum vi se pare?

Când dezvoltarea copiilor vă preocupă puteți extinde orizontul lor, azi, în era device-urilor mobile inteligente cu jocuri ce n-au nevoie de curent electric. Mai ai 3 minute să citești și 5 jocuri pentru copii cu obiecte simple din lemn si metal

Cu drag de soluții pașnice,

kong ming
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.