Kraken Elipse- Octopus – blat oval din stejar masiv pe picior din lemn

Kraken Elipse

Prototipul s-a numit Octopus, însă denumirea de lista este Kraken de câțiva ani, așa că am ocazia să prezint acum și varianta de Kraken Elipse.

Kraken Elipse
Kraken Elipse

Avem două dimensiuni standard de blat oval – 201×105 cm sau 264×144 cm – lungimile celor două axe centrale. Forma ovală este oarecum nedefinită, elipsa în schimb are o geometrie definită de o regulă. Un punct de pe circumferința ovalului este la o distanță constantă față de cele două focare (suma distanțelor de la punct până la cele două focare F1 și F2, este o constantă).

definiția elipsei

Dacă pentru a desena un cerc poți folosi un cui și o sfoară, pentru blatul de Kraken Elipse a fost nevoie de încă un cui. Cu două cuie în punctele de focar, se plimbă creionul în interiorul sforii legate de cuie, lejer. Rezultatul este plăcut ochiului, are simetrie și regularitate. Grecii simbolizau prin litera Phi elipsa perfectă, cea care are raportul lungimii celor două axe de simetrie egal cu 1,618. Numărul de aur … puteți reciti.

Noi am ales pentru blatul din stejar masiv de la Kraken Elipse o rație de 1,8 – 1,9 apropiat de rația 2 a blatului standard de 200×100 cm.

Acest produs încă nu apare în catalogul online Mobel Amadeus, însă în curând se va putea comanda de acolo. Pentru export se produce frecvent și are 6 luni de când este inclus constant în comenzile pentru vestul Europei. La cerere vom putea oferi Kraken Elipse într-una dintre cele două variante dimensionale 201×105 cm sau 264×144 cm cu finisaj ales după preferințe și celor care apreciază această masă în România.

Blatul mai mic poate găzdui 8 persoane iar cel mare 11. Dacă am compara spațiul disponibil cu blaturile dreptunghiulare similare vedem că se pierde 1-2 locuri, dar se compensează prin așezarea circulară, ca la o masă rotundă.

Imaginile pe care le am sunt cele din fabrică, neprelucrate, am scos din fundal doar varianta cu masa completă ca să vă faceți o idee.

Sănătate nesfârșită!

Varianta de bază – Kraken Full Oak este prima în topul vânzărilor din 2021 și la sfârșitul lui 2022 am construit prima soluție de Blat cu colțuri rotunjite pentru masa Kraken Full Oak

Kraken Elipse
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.