Lamello – conectori pentru îmbinari de plăci și elemente din lemn

produse Lamello

Am rămas dator cu explicații care includ azi numele Lamello și ca urmare îi fac reclamă gratuită aceste firme, în urma publicării unui articol vechi de 5 ani unde am inclus informații despre conectori invizibili. Atunci i-am găsit sub numele de Axminster și site-ul lor arăta diferit. Banuiesc că între timp s-au schimbat multe și absorbțiile ori fuziunile dintre firme sunt la ordinea zilei. Au fost multe cereri directe de cumpărare sau măcar de informare despre acești conectori și nu aveam referințe clare.

Pot să vă comunic azi că site-ul lor oficial este cel de aici. Sunt firmă cu sediul în Elveția, deși îmi amintesc că erau britanici acum 5 ani. Nu am idee despre prețuri, nu sunt distribuitor și nici revânzător al acestor produse. Ca iubitor de lemn am apreciat inovația folosirii electromagnetismului pentru acționarea fără contact a acestor conectori și am ajuns să dau peste noile produse pe care le produc întâmplător.

Articolul anterior era cel publicat sub numele – Conectori invizibili pentru lemn – Sistem ingropat in lemn cu actionare electromagnetica – și am prezentat atunci modelul Invis MX2. Modelul Tenso P-14 este cel care îmi place mult acum și cred că metoda de montaj, în condițiile achiziționării întregului sistem este foarte rapidă. Vorbim de inovație, poate printre meșterii români, tradiționali nu veți găsi oameni dispusi să facă schimbări de la tehnicile pe care le stăpânesc, însă va asigur că interesul manifestat de-a lungul anilor de diverse persoane m-a determinat să aduc această completare despre Lamello.

Sigur că merge și cu coadă de rândunică și cu tipli mai departe și tâmplăria tradițională nu va pieri, ba dimpotrivă, dar sunt la fel de convins și că sunt segmente unde acest tip de conectori produși de Lamello se pretează foarte bine. Cred că compensează acest sistem din priceperea meseriașilor, pe care trebuie să admitem cu toții că îi găsim tot mai greu. Studii superioare sunt multe și disponibile pe piața muncii, calificări pe meserie … ici și colo.

S-aveți spor în toate, indiferent câte stele dețineți la prelucrarea lemnului.

produse Lamello
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.