Lămpi avangardiste cu paste si Campari

design modern lampi originale

Natura ne-a creat dependenți de un anumit ciclu de lumina, deși folosim lămpi ca să prelungim ziua după apus. Ne trezim când  apare soarele si devenim somnolenți când amurgește. Dar, evoluția ne-a facut sa ne adaptam la anumite conditii si sa sfidam aceste reguli ale naturii. Un rol important in acest proces il constituie lampile, aceste aparate electrice, aparute in 1939, care creaza pentru noi aceea lumina artificiala in timpul noptii.

Lămpile moderne pot fi confecționate din mii de materiale, de la cele mai comune precum sticla sau lemnul ,pana la cele mai avangardiste din materiale reciclate.  Dar ce ziceți de noile lămpi inspirate din mâncare si băutura? Cum ? Da, ați citit bine! S-au creat lămpile inspirate din mâncare si băutură.

Ingo Maurer este un designer german care face lămpi avangardiste pentru cafenele, restaurante sau bucătarii.  Tema lămpilor este una italiana, ele fiind create din sticle de Campari si delicioasele paste. Designerul avertizează ca este o ediție limitata, așadar cei interesați ar trebui sa se grăbească!

lămpi originale
lămpi din paste
lampi contemporane
lampi avangardiste

Domeniul Horeca trebuie să se reinventeze periodic, iar amenajarea interioară nu prea ”rezistă” timp de un deceniu, ci mai repede trebuie schimbată, pentru a surprinde și încânta clienții. Fiecare local, fie că este cafenea, bar sau restaurant are nevoie de surse de lumină bine poziționate, astfel încât orice mușteriu să aibă comportamentul predictibil. Culoarea zugrăvelii, intensitatea luminii, confortul sau dimpotrivă, disconfortul scaunelor și a meselor sunt strâns legate de ceea ce proprietarul dorește să obțină de la clienții săi. Un bar de aeroport nu este destinat să pierzi 3-4 ore ci să ruleze clienții.

Despre lămpi, ce pot zice, cele 5-10 minute de așteptare până la venirea chelnerului trec altfel când ai ce admira din amenajarea mesei pe care o ocupi.

Sursa

design modern
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    big like 😀 succes.

  2. #2 Comentariu nou

    Aia cu spaghetele nu mi se pare interesanta 🙂 Dar sticlele chiar arata foarte bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.