Lemn la bază, ranforsat cu metal

masa de bar

Domeniul HORECA este unul foarte dinamic, iar dacă pentru o piesă de lemn cu destinația uz casnic termenul de utilizare în condiții normale este de 25 de ani, pentru folosirea intensivă într-un local sau restaurant, durata de viață se restrânge la doar 5 ani. Orice proprietar de stabiliment destinat clientilor consumatori de bauturi și/sau mâncare se declară fericit dacă trebuie să schimbe mobilierul doar la 5 ani. Oricum, uzanțele domeniului implică o renovare generală, cu schimbare de amenjare integrală și restaurantele care fac acest lucru, periodic, asigură clienților un ambient plăcut și proaspăt.

Pentru proprietarii localurilor din zona stațiunilor montane, folosirea pe timpul iernii a echipamentelor de schi, clăpari, bețe, schiuri, cu margini dure și tăioase este un impediment major vis-a-vis de ”sănătatea” mobilierului. Picioarele meselor, bordurile, suprafețele din lemn pot fi cele mai lovite, iar prelungirea vieții mobilierului implică protejarea cu metal a acestor muchii. Am încercat integrarea metalului în designul produsului acum 3 ani când am echipat o terasă dintr-o stațiune austriacă iar soluția s-a dovedit foarte inspirată, iar proprietarul s-a declarat mulțumit, revenind cu comandă suplimentară înainte de fiecare sezon, pentru reînnoirea zonelor de mobilier ale localului.

Blatul mesei este ranforsat metalic pe dos, iar bordura protejată cu colțar metalic, iar piciorul mesei este îmbrăcat pe perimetru cu același colțar metalic. Pentru picior metalul asigură și o greutate suplimentară ceea ce conferă mesei o stabilitate ridicată.

mobilier-HORECA ranforsat metalic

De regula finisajele alese de stațiunile montane sunt rustice, sau vintage, din considerente legate de aspectul pieselor de mobila de lemn masiv, care trebuie să arate bine și să reziste la utilizare, în condiții care nu sunt dintre cele mai bune. Lacul este preferat mat, lemnul rustic, cu crăpături și noduri evidente, în culori neutre, nu foarte sensibile.

mobilier-HORECA - ranforsat metalic

mobilier-HORECA - ranforsat metalic

Cu drag, de lemn și zăpadă.

masa de bar
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.