Lemn si sfoara plus imaginație – este tot ce va trebuie pentru auxiliare în mobilier

produse artizanale din lemn si sfoara raft din lemn si sfoara

Dintre proiectele DIY pe care le puteți aborda folosind lemn si sfoara sau funie rămâne doar să vă decideți care vi se pare util, interesant și simplu de făcut primul. Pasul principal este să vă procurați materialele, apoi în funcție de spațiul pe care vreți să-l îmbogățiți cu o lucrare personală, abordați mai întâi lucrări simple, pentru a căpăta încredere.

Rafturi din lemn si sfoara

Sursa pentru sfori și funii din cânepă este prima grijă pe care mi-am pus-o, însă veți rămâne surprinși de vechile magazine Fero-Metal sau cum le-o mai fi fiind numele. Sunt acele magazine unde afli ace, brice și carice, sape, plasa de sârmă, sobe, cuie sau caiele, oale emailate sau șamotă. Acolo găsești un raion cu de-ale sforilor și poate chiar rămâi surprins de diversitate. Am mai găsit sfoară foarte groasă la cei care vând materiale pentru fermieri, folie și îngrășăminte. Cred că sunt puține făbricuțe rămase în picioare azi, în lumea fludorului și a holtzsuruburilor, care să mai reziste fabricând accesorii de fixare care trebuie inodate.

Mobilier din lemn si sfoara

Formele ce se pot obține folosind lemn si sfoara sunt extrem de variate și imaginația este sursa acelor idei ce pot tăia răsuflarea privitorului. Bucuria realizării unor piese cu propriile mâini este un atribut pe care l-am promovat de fiecare dată cu maximă deschidere. Avem nevoie să nu mai folosim doar lucruri cumpărate de-a gata, să reparăm cele existente și să creăm alte noi din materiale simple. Lemnul este foarte la îndemână, sunt multe surse de plăci din lemn gata trase la 4 fețe, cu canturile drepte. De aici, găurirea și fixarea folosind sfoara sau funiile disponibile ține doar de utilizarea pentru care gândiți produsul finit. Eu vreau să deschid o perspectivă, vreau să stârnesc interesul cu imaginile de mai jos, găsite aiurea și peste tot.

M-am săturat de perfecțiune, caut naturalul, însă trebuie evitat aspectul brut, neterminat, rudimentar. Stă în puterea voastră să alcătuiți din piese aparent nefolositoare printr-o alăturare inspirată și cu o manoperă atentă adevărate capodopere. Corpul de iluminat de mai jos este preferatul meu, l-aș vedea atârnat deasupra unei mese model Lombardo.

Accesorii din lemn si sfoara

Vă garantez că produse din lemn si sfoara veți găsi la târgurile de artizanat la costuri apreciabile, deloc derizorii. Frumusețea realizării și mândria propriei lucrări nu poate fi obținută cu bani.

Încercați, n-aveți nimic de pierdut, pentru copii este o lectie de îndemânare ce merită făcută alături de părinți.

Cu drag, de mâini iscusite.

produse artizanale din lemn si sfoara
16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.