Locuinta de mansarda in care lemnul masiv este predominant ca tema de design

decor cu lemn Decor pentru sufragerie in stil asiatic

Să vorbești despre o tema de design în România este puțin cam mult. La noi interioarele se mobilează în funcție de buget și cu piese care sunt disponibile, după o renovare sau o construcție costisitoare.

Contrar aparentelor cotidiene, doar in Romania spatiile uriașe sunt o tendință in imobiliare. In general aspectul practic, costurile scăzute de întreținere, cu utilitățile, impozitul, predomina in Vestul Europei. Un spațiu mai puțin generos, nu îngrădește deloc privilegiile de care se bucura proprietarul unei asemenea locuințe.

Maison&Deco, este locul unde am gasit lemnul atat de drag mie utilizat atat ca functionalitate structurala prin pozitionarea intregii locuinte in mansarda cat si ca element de decor, salvand spatiul si oferint o nota unica de bun gust si inspiratie intregii amenajari. Putem reconsidera pozitia pe care o avem raportat la traiul intr-o garsoniera sau un apartament de mici dimensiuni daca privim prin optica unei familii ce-si doreste intimitate si confort in detrimentul fastului. Tema de design poate fi parte dintr-un curent sau o preferință a viitorilor proprietari

Multumesc pentru imagini Maison & Deco.

decor cu lemn
Decor pentru sufragerie in stil asiatic
decor cu lemn
Solutie combinata intre stiluri diferite de amenajare pentru living

Soluțiile ingenioase adoptate cuprind utilizarea structurii fără schimbări majore, proprietarul optând pentru consolidarea structurii mansardei fără a modifica construcția de lemn existenta. Stilurile au fost omogenizate si combinate din evidențierea lemnului vechi si completarea cu piese indiene si asiatice de decor, din lemn, pentru tușa de personalitate. Grinzile de lemn sunt expuse vederii, parchetul de stejar, din lemn vechi a fost refinisat si reparat, preferând-se un strat in ulei de nuanță Burgundry pentru valorificarea fibrei lemnului. In bucătărie, pentru contrast s-a optat pentru un blat de marmura si faianța in culoarea negru irizat cu reflexii metalice.

Tema de design – lemn vechi

tema de design cu lemn
Usi in stil indian din lemn
scara interioara
scara metalica interioara si tocuri de usi sculptate
amenajare bai mici - tema de design
Baia principala amenajata in spatiu de mansarda

Putem considera ca tema de design din această amenajare este centrată pe o restaurare a unui spațiu vechi, ținând cont de elementele structurale și cu intenția de a arăta respect față de lemnul vechi. S-au adus piese ce arată bucuria de a călători, din mai multe culturi, centrate tot pe lemn.

amenajare baie mica
Baia de serviciu
amenajare bucatarie mica
Bucataria cu decor de grinzi aparente

Cu drag, de bun gust.

amenajare bucatarie mica
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →