„Less is more”! Spațiul primitor numit …acasă

design interior

Less is more – mai puțin înseamnă mai mult.

În anotimpurile reci, casa devine refugiul în care te retragi ori de câte ori poftești la o cana de cafea cu aromă de scorțișoară și o carte pe gustul tău. Însă unde ar mai fi farmecul sezonului toamnă-iarnă, dacă locuința ta s-ar arăta neprimitoare?Astăzi vreau să vă împărtășesc ideea mea de acasă, un spațiu primitor și călduros.

Da, știu! Există probabil milioane de ghiduri diferite referitoare la „Cum să îți faci casa mai primitoare?”, însă versiunea mea are lumina potrivită, podelele din lemn „raw”, mobilier vintage, puțină piele și țesături naturale. Acesta simt că este stilul care mi-ar șopti ușor: ”Welcome home!”, pentru că acasă e acolo unde nu sunt motive care să te facă să pleci.

Ca să priviți în ansamblu versiunea mea, am găsit o căsuță în stil nordic ( evident!), în interiorul căreia se regăsesc toate elementele enumerate anterior.

Living suedez cu piele si lemn masiv

masa vintage din lemn masiv

idei nordice de design interior

bucatarie in stil nordic-industrial Less is more

tesaturi naturale in casa ta Less is more

podele din lemn masiv Less is more

Nordicii respectă regula simplității în amenajările interioare fără a se gândi măcar la decoruri cu impact estetic lipsite de utilitate. În casele norvegienilor, danezilor, finlandezilor sau suedezilor vei găsi doar piese funcționale, cu forme simplificate, bazate pe calitatea materialelor și care oferă celor ce locuiesc aceste case confort în utilizare. Less is more impune ca principiu să ai mai mult spațiu liber în detrimentul aglomerărilor de mobilier.

Am remarcat afinitatea pentru păstrarea elementelor autentic vechi și finisarea pieselor noi cu materiale cu aspect vintage. Lemnul masiv predomină în țările care au păduri de rășinoase mai mult decât esențe tari. Au arătat că se poate locui în case din brad molid sau pin dacă se respectă anumite standarde de calitate.

N-au elevație la case, ușile și ferestrele sunt relativ simple, saunele asigurând o rezistenșă nativă a organismului la temperaturi de confort relativ scăzute în interiorul locuințelor.

Avem de învățat câte ceva de la nordici, chiar dacă clima se schimbă și vremea devine tot mai caldă.

Less is More devine o lozincă sub care se poate trăi confortabil.

design interior
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna seara.

  Vreau sa va intreb unde pot gasi, pentru o masa din stejar, bait in culoarea mesei din acest articol ? Sau bait nuanta Note oil dark ?

  Masa noastra va fi gata in cateva zile, iar firma de la care se aprovizioneaza mesterul nostru nu are aceste nuante.

  Ne-ar parea rau sa avem masa pe care ne-am dorit-o, ca dimensiuni, dar nu si in culoarea care ne place.

  Ne dati o mana de ajutor ?
  Multumim anticipat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.