L’italiano vero | Mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

Oscilez inca daca e mobila de bucatarie sau o bucatarie amenajata cu elemente de zidarie si lemn. Cred ca pe langa gusturile incredibile ale bucatariei italiene, s-a mai pastrat si inclinatia spre traditional. Daca vrei design, in Peninsula il gasesti. De la automobile, moda si casa, Vechea Roma inca respira creatie si nu conteneste sa ne surprinda. De la 8 la 88 de ani baietii stiu ca acolo e Ferrari si fetele ca moda e moda doar la Milano. Sa nu mai vorbim de shopping.

Si indiferent de ce achizitii ai de gand sa faci in Italia, spre seara gandul te duce invariabil la produsele scoase calde de dupa tejgheaua bucatariei. Fie paste, pizza sau branzeturi. Si nelipsitul pahar de vin. Nici Jamie Olliver nu rezista tentatiei italiene astfel ca cei mai dragi prieteni – bucatari sint tot italieni. Si la ei totul are iz de traditie.

M-am razgandit, renunt la toate ideile de design pe care mi le-am inchipuit ca vor lua forma in bucataria casei mele. ASTA o vreau, asa cum arata in imaginile celor de la Perimetro Cucina.

Cu zugraveala in alb, cu bordurile de lemn si fronturi de usa cu impletitura. Cu ierburi agatate in grinda si cuptorul pe lemne. Cu camara zidita si care dupa usa aia mica sunt sigur ca ascunde bunatati ce-ti lasa apa in gura. Cu sertarasele clasice, mici, patrate, pline cu ce numai Cel de Sus stie ce bunatati. Of Doamne, ispita a vazului, incantare a gustului. Daca vreti va povestesc o seara intreaga la o sticla de vin ce si cum si cate vad cu ochii mintii ca se pot asterne pe o stergura pe masa. Si toate de AICI, ca AICI cumva trebuie sa fie asa si la mine in bucatarie.

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

Cu drag, de moda veche.

mobila de bucatarie
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Intr-adevar foarte draguta bucataria asta. Calda, luminoasa, cu toate lucrurile de care pare sa aiba nevoie cineva caruia ii place sa petreaca timp in bucatarie..si aerisita in acelasi timp. Ma intereseaza pentru partea cu „ce vad ochii mintii”… mergi pe mana mea cu vinul si vii tu cu povestile, Caline, sau cum?! 🙂

 2. #2 Comentariu nou

  Suna tentant, as minti sa spun ca nu, tocmai mi-au confirmat finii mei ca lasagna mea este la inaltimea asteptarilor. Cu bucataria ma descurc, restul depinde de comeseni cum apreciaza…

  • #3 Comentariu nou

   Bună! Am descoperit de vreo doi ani și eu această minunată bucatarie. Am fost foarte încântată să gasesc acest articol, deoarece nu aveam absolut nici un detaliu despre ea… doar cateva imagini. Vreau sa te intreb dacă ai finalizat pană la urmă acest proiect?? Si dacă, DA… imi poti da te rog mai multe detali despre cum au decurs lucrurile… ex: zidărie, cuptor, blat, corpurile de lemn. Imi doresc foarte mult aceasta bucătărie. Multumesc!

   • Spatiul nu mi-a permis si am optat pentru variantele cu corp din PAL si fete de usi MDF infoliat, dar macar am luat blat de piatra, din tuf vulcanic, de care sunt foarte mandru
    Zidaria ia mult din spatiul interior, trebuie o bucatarie generoasa, eu vroiam sa aplic aceasta varianta la o bucatarie de casa, nu de apartament.

 3. #5 Comentariu nou

  Bună! Am descoperit de vreo doi ani și eu această minunată bucătărie… nu aveam nici un detaliu despre ea, doar cateva imagini. Imi doresc foarte mult această bucătărie, de aceea vreau sa te intreb dacă ai realizat până la urmă acest proiect?? Si dacă, DA… imi poti da mai multe detali despre cum au decurs lucrarile… ex: zidăria, cuptorul, blatul si despre corpurile de lemn. Multumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.