Lucrarile de toamna pentru grădina noastră

lucrarile de toamna

Începând de mâine avem undă verde pentru lucrarile de toamna. Deși toamna astronomică începe o data cu echinocțiul de toamnă în 22 septembrie, bătrânii de la țară se pregătesc de lucrarile de toamna din 6 august, când se sărbătorește Schimbarea la Față. Atunci se pregătește vara de plecare pentru a-i lăsa locul toamnei.

 

Toamna îndeamnă la interiorizare, la aranjarea lucrurilor în spațiul nostru. Dacă acasă facem o curățenie generală și scoatem încet hainele mai groase, întocmai pregătim și grădina noastră.

O prevedere a Uniunii Europene spune că ar trebui să avem 26 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. România stă foarte prost la acest capitol, cu 10-12 metri pătrați. Prin urmare, dacă locuiți la bloc, aveți liber să vă ocupați de spațiul verde din jurul blocului.

lucrarile de toamna

Dacă aveți gardul din lemn, o dată la 3 ani, spun specialiștii, e bine să refaceți tratamentul său și să-l revopsiți. Dacă există scânduri distruse, este recomandat să fie înlocuite și cea mai bună perioadă este toamna.

lucrarile de toamna

Apoi trebuie avut în grijă copacii. Înainte să dea înghețul, trebuie curățate frunzele uscate sau fructele căzute din zona lor. Dacă aveți flori pe lângă casă e bine să le protejați înainte să vină frigul folosind folii de plastic.

Iarba trebuie tunsă înainte să cadă zăpada. Astfel, gazonul din curte va arăta impecabil după ce trece frigul și vine primăvara.

lucrarile de toamna

Dacă aveți plante în ghiveci pe terasă sau pe balcon, aduce-ți-le în casă înainte ca nopțiile să fie prea răcoroase. Tot acum e momentul potrivit pentru a planta copaci sau plante perene. Solul e cald, iar ploaia care cade toamna stimulează creșterea rădăcinilor. Chiar dacă nu ne place, ploaia de toamnă e o binecuvântare pentru sol și pentru noi.

Să știți că un bun fertilizator sunt frunzele căzute de pe copaci, tăiate mărunt și puse la rădăcina copacilor. Atenție doar să nu le folosiți pe cele bolnave!

Din suflet vă dorim spor la treabă și o toamnă de vis!

lucrarile de toamna

 

6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.