Lucruri serioase sau jucării? Cutie din lemn – cadou

cutie din lemn set de 4 cutii din lemn cu capac

O cutie din lemn nu e o jucărie ca fabricație, dar e un obiect destinat bucurării sufletului. Diferența dintre seriozitate, care implica mimică grava, imobilitate facială si exprimare bățoasă și joaca percepută ca disponibilitate catre o minte zglobie, un spirit jucăuș, vesel, nonconformist, liber de limitari și preconcepte, este subiectul discuției de reîntoarcere la muncă după vacanță.

Am fost, a fost bine, am senzația de rupere totală și am perceput ca atare aterizarea inapoi în papucii cotidieni. Dar am noroc teribil, pentru ca am inceput cu ceva ușor, vesel care mi-a captat atenția în ultima vreme. După ce multă multa vreme am fabricat lucruri serioase, mobilă din lemn masiv, pentru amenajări distinse, ultimul proiect pe care l-am acceptat, a fost inițial o glumă, apoi ceva vesel, iar în final ceva extrem de revigorant și reconfortant, uimitor de binefăcător pentru suflet. Ideea conceptului nu imi aparține, doar realizarea.

Cititnd articolul despre ambalajele de lemn ale produselor de pe vremuri, cineva destupat la minte a imaginat ce vedeți mai jos.

cutie din lemn
cutie din lemn pentru cadouri

S-a dorit un set de 4 cutii din lemn, de 8×8 cm cu tăviță tot din lemn, pentru o utilizare generală ca ceva frumos, de pus pe birou/bar/blat de bucătărie  și umplut cu diverse. Rezultatul se vede mai jos, se poate folosi si în domeniu alimentar fără probleme pentru ca lacul e pe bază de apă, iar finisajul … hmmm, finisajul face toți banii.

E ceva fabricat ieri și gata azi, care arată ca și cum ar fi fost folosit de la 1907, de cănd noi făceam răscoală cu furci și nemții seria a treia de motoare Mercedes.

Felicitari Carmen ! Deci se poate !

cutie din lemn
set de 4 cutii din lemn cu capac
cutie din lemn
detaliu de finisaj antichizat
cutie din lemn
cutii din lemn
cutie din lemn
cutie din lemn detaliu
cutie din lemn
capac din lemn
cutie din lemn
4 cutii cu capac din lemn
cutie din lemn
capac de lemn detaliu

Cu drag, de modă veche

cutie din lemn
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  O idee foarte bună! Un alt avantaj este acela că se șterg foarte ușor și scapi de spălatul perdelelor și al draperiilor. Decoruri foarte frumoase, mobilă clasică, rafinament.

 2. #2 Comentariu nou

  like it

 3. #3 Comentariu nou

  Si „a scrie” e o arta! 🙂 Foarte frumos articol … ca si toate celelalte de fapt!
  Trecand la lucruri mai concrete .. ma gandeam ca totusi pe masa te cam incurca sa ai gauri .. crestaturi .. ca pe langa mamaliga mai mancam si paine. Si ar fi pacat de modelele sa se umple cu firimituri. Asa ca … poate un fel de rasina transparenta, sunt convinsa ca se gaseste de cumparat … ar fi buna sa astupe gaurile si sa lase modelul la vedere. Ce ziceti?

 4. #4 Comentariu nou

  Iata si un raspuns in rime de la Luci :))
  Dupa multe incercari si teste peste/ suprafata lemnoasa goasa/ am decis sa iasa din context/ acest test/ ce va impiedica lumina/ sa dea umbra deplina/ Vom combina un material real/ cu cel identic natural/ poate in alt val de inspiratie/ lasam natura sa ii dea gratie/

 5. #5 Comentariu nou

  bravo Domnule este f. bine Adrian.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.