Cum ne alegem perdelele potrivite?

perdele cum ne alegem perdelele

Cu toții ne dorim o casa care sa  întrunească toate dorințele noastre, iar aici includem ca tușă finala și perdelele. Pentru a avea o imagine completa, avem nevoie de accesorii si decoratiuni. Astazi ne inclinam atenția spre perdele, care pe lângă aspectul lor practic, oferă un look mai aparte încăperii.

General vorbind, perdelele cu cat sunt mai lungi cu atât arată mai elegant, pe când cele mai scurte dau o nota mai relaxanta si mai informala.

cum ne alegem perdelele

Indiferent de decizia luata exista anumite reguli privind textura, culoarea si designul  acestor accesorii. Sa vedem care sunt :

 • In sufragerie este indicat ca perdelele sa ajunga pana la nivelul podelei.
 • In bucatarie sau baie este suficient ca perdeaua sa atinga linia pervazului.
 • In dormitor sau living, daca sunteti firi mai romantice optati pentru perdele si draperii mai lungi decat inaltimea camerei, care sa atarne pe podea.
 • Culoarea perdelelor trebuie sa se potriveasca cu cea a peretilor, iar cea a draperiilor poate sa si contrasteze cu cea a peretilor.
 • Obligatoriu cand alegem perdelele si draperiile sa tinem cont si de stilul mobilierului.
 • Nu se recomanda combinarea tesaturilor. Adica, sa le pastram intotdeauna “familia” din care fac parte, niciodata sa nu combinam fibrele naturale cu cele sintetice, nu va arata estetic!
 • Tesaturile din in se sifoneaza cel mai repede
 • Tesaturile din matase trebuie drapate
 • Tesaturile din lana sunt cele care se aranjeaza fara prea mari eforuri.

P.S: Din păcate, eu acum sunt in căutare de perdele pe gustul meu,  adică din țesătura naturală si am remarcat ca, companiile mari  pe care le găsim in Romania(cu mici excepții) care se ocupa cu vânzarea de materiale de construcții si amenajări interioare, nu au ceea mai variata gama de perdele din țesătura naturala si din acest motiv căutarea mea va fi mai îndelungata. Însă eu nu voi ceda fibra naturala in schimbul celei sintetice si sper, ca si voi, cei cu aceleași preferințe, veți face la fel!

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. Alegerea, combinarea acestor accesorii nelipsite dintr-o casa este un hobby pe care nevasta mea il practica foarte des :))

 2. #2 Comentariu nou

  foarte practic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.