Magneți și lemn – idei și utilitate

magneți și lemn

Folosind magneți și priceperea unui tâmplar în prelucrarea lemnului se pot face obiecte cu utilitate reală care prin ingeniozitate pot servi în scopuri precise.

Tot ceea ce merge mecanic sau prin proprietăți ce nu se pierd în lipsa unei alimentări cu energie ( de regulă electrică) cum sunt magneții mă fascinează. În treacăt fie vorba între noi sunt și azi mirat de circulația liberă a apei calde fără pompă între un stocător de apă caldă și o sursă de căldură cu schimbător, cum este o sobă.

Cică motorul cu magneți va revoluționa lumea, însă până atunci mi-au atras atenția ideile de blocaj sau închiderile mecanice simple care se descuie cu magneți. Teoretic doar meșterul și proprietarul pot ști poziția în care trebuie să stea piesele ca să deschidă ușile blocate cu dibluri simple de lemn.

Magneți și lemn

magneți și lemn
Magneți și lemn - idei și utilitate 18

Chiar dacă e să admitem că la hoți nu rezistă nimic și lacătele sau încuietorile sunt pentru oameni cinstiți, avem situații în care ne dorim ca unele spații să rămână rezervate unui acces limitat. Cum ar fi de exemplu în prezența unui copil. Demult am scris despre ceva produs industrial, bazat tot pe magneți, care nu era așa de frumos – Încuietoare magnetică ascunsă sau doar pentru protecția copiilor

Am găsit un site – Thekidshouldseethis.com cu articole ce mi-au răpit 2 ore în această dimineață.

Sărind din clip în clip am dat peste MrGear – rusesc, din 2015 cu 11,8 Milioane de subscriberi și peste 3 miliarde de vizualizări.

În 8 minute arată mai multe variante constructive, eu am pus clipul să pornească de la momentul fabricației pentru cifru din lemn care deschide ușa unui dulap.

Am sentimentul că e momentul să aducem în prelucrarea lemnului chestiile inedite care diferențiază produsele clasice de cele cu adaos de ingeniozitate. Clientul nu va cere ceva fistichiu, dar îl putem surprinde propunându-i un nivel superior de echipare. Nu toți vor vrea, însă pentru cei care caută un atelier de tâmplărie la comandă părerea mea este că își asumă unicitatea și așteaptă personalitate din partea meșterului.

Nu am văzut în paginile social media românești tâmplari care să aibă timp să facă astfel de piese, poate că nu li se cere. Am scris acum ceva timp un articol dedicat spațiilor ascunse din mobilier, locurilor unde chiar se ascund chestii ce n-ar trebui să fie accesibile sau găsite de un om ce nu-i de-al casei. Arme, bani, documente se pot păstra în seifuri, dar și în spații ingenios dosite prin corpurile de mobilă. Cu magneți poți acționa deschiderile acestor spații și se dezvăluie doar celor care știu șmecheria.

Articolul este acesta – Compartimente secrete, ascunse în piese de mobilier

mobila din lemn masiv
compartiment secret in cuier

La biroul de bijutier făcut de Dragoș Costache din nuc american există un astfel de compartiment ascuns foarte ingenios. Biroul a fost livrat acum mulți ani, e undeva în Londra și îmi închipui doar încântarea proprietarului de a avea un loc secret.

1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.