Masa Cologne – forme suple din lemn si stabilitate pe picior central metalic

masa Cologne masa Cologne

Dacă până acum modelele de mese aparținând trendului rustic industrial erau caracterizate de masivitate și aspect brut al lemnului pentru masa Cologne cuvântul definitoriu este suplețe. Forma blatului, cu colțuri rotunjite și bordura teșită, pe o grosime de 2 sau 3 cm surprinde plăcut. Aproape toate modele de mese din acest curent de design marjează pe forme inspirate din zona industrială. La masa Cologne s-a ales un picior metalic central, tip cutie, pentru scăderea greutății și fixarea de pardoseală doar din greutatea plăcii de la bază. Aceasta are 1 cm grosime și conferă întregului ansambu o fermitate aparte în utilizare. Gașiți detalii dimensionale despre acest model de masă în catalogul Mobel Amadeus.

masa Cologne
masa Cologne

Lipsa masivității este mai puternică când masa este echipată complet cu scaune. Atunci blatul pare că plutește, iar fibra lemnului este punctul central al culorii și formelor ce atrag privirea.

Recomandăm ca lemnul să fie finisat în culori deschise, fără acoperire, pentru a nu ascunde fibra naturală de cer, cu imperfecțiunile firești, desenate de mama Natură. Selecția fibrei de lemn este mai atentă, pentru a nu aduce în compoziția acestui blat o inperfecțiune ce ar periclita structura constructivă, și implicit rezistența. Diferențele de nuanță proprii lemnului de cer sunt mult evidențiate sub un finisaj Natural Oil sau Bossano Oak. Designerii care aleg acest tip de masă pot diferenția și integra piesa în contextul amenajării interioare pe care o realizează jonglând cu 2 elemente de culoare : piciorul metalic și finisajul pentru blat. Opțiunea de periere a blatului este o soluție pentru cei care apreciază naturalul și nu se tem de imperfecțiunile lemnului.

O suprafață lisă este disponibilă opțional, însă nu recomandăm finisaje cu lac lucios. Stejarul european clasic se pretează mai bine la astfel de finisaje și, în condițiile când situatia o impune, putem echipa masa Cologne cu un blat din stejar, în loc de cer.

Scaunele Quadrant participă efectiv la întregirea aspectului final, păstrând linia rustic industrială, însă alegerea celor complet tapițate poate fi o opțiune viabilă atunci când eleganța primează. Modelul Tabak sau Roxy sunt foarte generoase, dar reduc numărul ocupanților la masă. Nu omiteți ca detaliu de amenajare nevoia a 60 de cm de blat pentru fiecare comesean. Vă sugerăm ca pe latura lungă a mesei să includeți scaune fără brațe, pentru a ușura așezarea la masă, iar scaunele cu brațe să echipeze doar marginea îngustă a blatului.

Cu drag, de forme noi, reușite.

masa Cologne
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.