Masa cu blat din lemn masiv – despicat, crăpat sau din bucăți

Masa cu blat din lemn masiv Brooklyn X Magnetic Dining Console

Sună dramatic să scrii crăpat la o masa cu blat din lemn masiv, însă denumirea din engleză este relativ corect tradusă – Split table top table. Despicat poate e mai corect gramatical, însă zgârie pe nicovală ciocănelul la urechea de român.

Eu îmi căutam niște imagini de suport pentru acest tip de masă cu blat din lemn masiv, pentru articolul de față unde vreau să includ imagini cu o masă pe care o deținem în showroom și m-am trezit admirând lucrările celor de la Brandner Design din Montana, USA. La sectorul Who we are descrierea îi prezintă ca un grup de oameni pricepuți, sectoare de calificări diferite, strânși în jurul lui Jeff Brandner. Omul zice că are 2300 de mp de hale unde se manifestă talentul a peste 30 de meșteri, ingineri și designeri.

Spun acolo și că se ocupă realmente de un proiect cap-coadă, așa cum e visul oricărui arhitect. De la proiectare la execuție pot pune în practică orice visează un arhitect. Și vă asigur ca visează multe … greu de îndeplinit în afara fanteziei. Modelele pe care le prezintă Brandner din portofoliu sunt axate pe curentul rustic industrial și combină fericit metalul cu lemnul masiv. Masa cu blat din lemn masiv care mi-a atras atenția, cea din imaginile de mai jos, este un model inovativ, cu o soluție tehnică pe care nu am mai văzut-o.

Masa cu blat din lemn masiv
Brooklyn X Magnetic Dining Console

Tipul de masa este Trestle Table, cu picioarele metalice și blat din masiv. Oferă opțiuni ca lemn la alegere între stejar și nuc. Elementul distinctiv al mesei este piciorul care poate fi segmentat logitudinal și poți efectiv despărți masa în două console. Ai o piesă versatilă la dispoziție, care din poziționarea la perete poate deveni unind magnetic picioarele o masa de dining ce ocupă centrul încăperii.

Portofoliul celor de la Brandner Design include si alte tipuri de mese, le apreciez deopotrivă, sunt realizate foarte elaborat și cu siguranță sunt apreciate de cei care le dețin.

Masa cu blat din lemn masiv despicat la mijloc pe care o avem în showroom este mai modestă ca și performațe tehnice, fără versatilitatea prezentată anterior. Frumusețea ei consta în lemnul de cer din care este realizată, suplețea blatului și a fibrei de lemn masiv și costurile, care nu se apropie nici pe departe de modelul anterior. Nu este un produs de serie ci a fost realizat ca prototip, ca propunere de design după o solicitare din partea unui partener extern.

masa cu blat din lemn masiv
masa cu blat din lemn masiv

masa cu blat din lemn masiv Bordura neregulată, natural organic este pe cât de frumoasă, pe atât de firească. Am văzut la BIFE SIM 2017 niște încercări brute de blaturi cu bordură organică și asta m-a făcut să prezint aici prototipul nostru.

E bine să preferăm naturalețea însă cred că e nevoie și de o anumită finețe și eleganță. Nu avem cabana pădurarului de mobilat ci un living de casă sau apartament și de aceea e bine ca producătorul să aibă rezerve în profilarea prea dură a lemnului. Imaginea de ansamblu a mesei trebuie să simbolizeze lemnul masiv, imperfecțiunile naturale, însă gabaritele prea mari costă și prea mult și îngreunează stilul de design.

Știu că se preferă grosimi mari, însă când e prea ” din tot lemnul”, piesa de mobilă se potrivește doar în amenajări de case de vacanță extrem de rustice, nu poate fi adaptat unui living urban.

masa cu blat din lemn masiv
20 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.