Masa de la mănăstire echipata cu bănci – lemn masiv de cer

mobila din lemn masiv de stejar masa din lemn masiv

Am avut odată experiența de a ajunge la o masa de la mănăstire de maici, unde am fost surprins de modul în care arată acareturile și bucătăria internă a complexului monahal. Nu discut termenii religioși, am convingerea că motivația internă a fiecărei persoane, timpurile pe care le traversăm, toate influențează cum se întâmplă și se desfășoară chiar și cele mai vechi și tradiționale ocupații.

Am traversat la mănăstirea de maici bucătăria, printr-un hol lung, cu multe uși până la biroul maicii starețe, unde problema pentru care am ajuns acolo se numea un laptop ce nu catadicsea să se conecteze la wireless-ul așezământului.

N-am întâlnit fețe prelungi, searbede sau încruntate, ci femei îmbrăcate în strai de mănăstire, care lucrau … diverse. Laptopul a fost rezolvat rapid și am părăsit tot la fel de rapid și locașul, dar mi-a rămas întipărita bucătăria cu sala de mese. Avea o masă lungă, solidă, de 12-15 persoane, cu laițe (bănci) de-o parte și de alta, pe care erau în toiul pregătirilor bucate pentru măicuțe. Nu era zi de post iar ceaunul în care se tăiau verdețuri și carne putea face cinste oricărei bucătării de campanie pentru nuntă. Totul arăta parcă desprins dintr-un film medieval, cu templieri. Nu era nimic opulent, ostentativ, ci era un cadru simplu, al unei gospodării cu mulți membri. Parcă dacă în acele momente ar fi apărut un cavaler templier, zăngănindu-și sabia pe pardoseala de piatră, nimic n-ar fi fost nepotrivit.

Templierii au pentru mine o semnificație aparte, având în vedere că au fost primii ce au înființat un sistem bancar real, au influențat istoria într-un mod covârșitor și după vinerea neagră în care capii Ordinului au fost executați de un oareșce Rege Soare … Ludovic al Ț-șpelea … s-au disipat în peisaj, reorganizându-se prin munți și influențând o zonă a Europei ce astăzi se numește Elveția.

Citește și – Toaca de la Voronet – pe la ceasurile 7, de seară

De vreți așa ceva acasă, luați aminte să nu împovărați încăperea cu decorațiuni neavenite, moderne sau prea colorate. Simplitatea are frumusețea exact prin simplitate, completată de robustețe. Frumusețea lemnului brut, masiv, dur, e dată de caracteristica de trăinicie. Cu siguranță și pentru masa de la mănăstire se caută aspecte calitative care sunt importante dpdv practic, e nevoie de trăinicie

Masa de la Mănăstire – imagini

masa de la manastire din lemn masiv
Masa de la manastire
masa de la manastire din lemn masiv
Masa de la manastire
masa de la manastire din lemn masiv
Masa de la manastire
masa de manastire din lemn masiv
masa din lemn masiv
masa de manastire din lemn masiv
masa din lemn masiv
masa de la manastire din lemn masiv
masa din lemn masiv
masa de manastire din lemn masiv
masa din lemn masiv
masa de la manastire
masa din lemn masiv

Soluția noastră de exterior pentru o amenajare de terasă o puteți vedea aici – Set de terasa complet din lemn de stejar

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Masa de la mănăstire echipata cu bănci - lemn masiv de cer 20
mobila din lemn masiv de stejar
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Dear Mr.Calin,

  I am interested to sell your Masa din lemn masiv de la mănăstire in our shop in the Netherlands.They are really beautiful! I hope to receive your reply.

  With Best Regards,
  Mr. Jos Vereijken

 2. #2 Comentariu nou

  LA CAT MAI MULTE ARTICOLE!!!

 3. #3 Comentariu nou

  LA CAT MAI MULTE ARTICOLE!!!

 4. #5 Comentariu nou

  Adorabil !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.