Masa de machiaj – accesoriu adorat pentru femei

masa de machiaj

Masa de machiaj are ca strămoș o cutie. Doamnele aveau mai demult o cutie în care păstrau cutiile de creme, accesoriile pentru păr, sticluțele cu parfumuri și fadurile. Francezii îi spuneau necessaire, el mai există și azi. De-a lungul timpului, cineva s-a gândit să pună un scaun în fața unei măsuțe cu oglindă și să-i spună masa de machiaj, sau makeup table, ori vanity, cum îi spun americanii. Revista online a Muzeului de Artă Metropolitan din New York spune că puține piese de mobilier au dezvăluit mai mult despre gustul popular, interesul pentru plăceri și schimătoarele obiceiuri sociale ale oamenilor, la fel de mult cum a făcut-o masa de machiaj.

masa de machiaj

Creată în Europa la începutul secolului al șaptesprezecelea, primele doamne care i-au adus faimă au fost cele de la curtea regală franceză. Madame de Pompadour, influenta amantă a regelui Ludovic al XV-lea își primea musafirii dimineața așezată la masa de machiaj. Cu siguranță, persoanele înstărite au fost și cele care au rafinat felul în care se prezenta designul acestui accesoriu.

masa de machiaj

Filmele de la Hollywood din anii 1920 sau 1930, aveau eroine care jucau roluri de femei fatale, independente, care locuiau în zgârie norii din Manhattan, fiind foarte celebre în rândul americanilor. Mai toate apăreau la masa de machiaj, și știți cum funcționează mintea omului, dacă nu am penthouse-ul din zgârie nori, măcar să am masa în dormitor. Asta a ajutat la răspândirea ei.

masa de machiaj

Îți recomandăm: Casete de bijuterii din lemn

La noi, seturile vechi de mobilier care erau vândute în magazinele care comercializau mobilă în serie, aveau incluse în oferta lor și accesoriul atât de adorat de către femei. Apoi, din lipsa de spațiu, încet, încet au fost scoase afară, eventual înlocuite cu măsuța de la televizor. Sau poate suntem noi mai tot timpul în grabă și nu ne permitem luxul de a ne ocupa de noi în liniște, cine știe? Oricum, pare un cadou frumos de făcut unei femei, un reminder că e doamnă specială și merită să-și acorde timp. Vine Crăciunul!

Cu drag de bucurie oferită!

masa de machiaj
masa de machiaj
masa de machiaj

masa de machiaj
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.