Masa din lemn masiv model Farmer [derivații de design]

masa fixa din lemn masiv de stejar Masa model Farmer clasic din stejar masiv

Câte bordeie atâtea obiceie” sau ”Gusturile nu se discută” sunt două proverbe care confimă că în vânzări, clientul are dreptate întotdeauna. Atunci când preferințele sau intențiile de modificare justificate de tendințe preiau un model clasic și-l adaptează după curentele actuale atunci rezultatele sunt tipuri diferite de interpretare a unei tematici mai vechi. Bineînțeles că la un moment dat, după ce piața consumă modelele modificate, se revine la modelul inițial, ca și la o noutate, reînviată.

masa din lemn masiv de stejar
Masa model Farmer clasic din stejar masiv

Cine plătește are dreptul să aleagă, să îi placă sau nu, și chiar să emită pretenții. Masa din stejar Farmer, prezentată anterior are susținătorii ei și chiar zilele trecute am livrat o masa de acest tip la Botoșani. Însă pentru unii clienți, stilul care predomină din anul 2014 si se pare că va continua și în 2015, cel rustic industrial, îi îndeamnă să ceară variațiuni pe tema Farmer, inițial produs integral din lemn. Metalul brut, gri, nefinisat este foarte bine primit și rareori se cer finisaje pe partea de metal. Se preferă un aspect intenționat netural, cu o protecție minimă de lac, pentru a evita apariția ruginei.

masa din lemn masiv de stejar
Masa model Frankfurt cu blat din stejar masiv
masa din lemn masiv de stejar
Masa model Frankfurt fara legatură sub blatul de lemn masiv de stejar

Elementele funcționale împrumutate din tehnică, ca și bările metalice conectate cu piesa filetată de sub blat înlocuiesc elementul de legătură care consolidează structura picioarelor. Rama formată de blat, picioare și bara de legătură este un cadru solid și apreciat ca soluție pentru mesele cu picioare la care prinderea se face central. Ergonomia lor este netă, față de mesele din lemn masiv care au picioarele poziționate clasic pe colțuri. Evident că și construcția este mai pretențioasă, necesită atenție și precauții privitoare la stabilitate.

Se poate deriva acest model destul de mult, fie prin simplificare, fie prin substituire. Fiecare element nou sau schimbat conferă o cu totul altă alură mesei și trebuie asortat cu restul designului prezent în încăpere. Pentru orice designer de interioare, legătura dintre elementele aranjamentelor pe care le imaginează trebuie să fie fie de similitudine ( păstrarea unui element comun) fie de antagonism ( completarea prin împerechere a două elemente distincte). Nu toate perechile se asortează fericit, iar un designer lucrează cu lemn, metal, sticlă, ceramică ori țesături, astfel încât simțul estetic și neîngrădirea opțiunilor disponibile sunt instrumentele cu care poate crea minuni sau dezastru.

masa din lemn masiv de stejar
Masa model Xerxes cu picioare metalice si legatura
masa din lemn masiv de stejar
Masa model Xerxes cu picioare metalice fara legatura

Să nu uitați niciodată că diversitatea acestei lumi, a noastră ca oameni, definiți prin rase, caracteristici, inteligență, frumusețe, capacități și preferințe personale diferite este tocmai fundamentul care va face VIAȚA imposibil de substituit cu ceva mai minunat.

masa fixa din lemn masiv de stejar
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.