Mese din lemn masiv de stejar cu design special

Masa sufragerie Masa sufragerie – 4 m

Ca să descriu sentimentul de design special, fac referire întotdeauna la origini, la începuturile fabricii.

Unchiul meu se ocupa de lemn de 40… 50 de ani, nu stiu, de o viata. Un tamplar din fabrica lui l-a testat odata cu o coada de ciocan veche, unsa cu toate vaselinele posibile intr-un atelier si a putut sa-i spuna ce lemn e acolo. La achizitia de cherestea, fara sa descarce masina, stia cât si cum smecheresc baietii si din ochi aproxima cantitatea, verificata apoi prin 2-3 ore de munca la masurat bucata cu bucata. Nu gresea cu mai mult de 0,2- 0,3 mc +/-.

Cand i-am propus sa promovez mobila pe care doar Vestul si Commonwealth-ul o cumpara de la el, in Romania, a fost surprins si neincrezator. Cred ca a trecut vremea cind orice era mai bun decit nimic, generatiile si gusturile s-au schimbat, s-au rafinat, si ROMANUL apreciaza iarasi calitatea, chiar daca strange din fund când deschide portmoneul.

Sigur sunt la noi sufragerii suficient de incapatoare, care sa gazduiasca aceste modele deosebite cu design special fabricate din lemn masiv de stejar, cu caracteristici mai neobisnuite, pe care cu greu le poti gasi undeva expuse. Eu le-am fotografiat in fabrica, inainte de a fi ambalate si exportate.

Prima masa este neuniform rectangulara, cum a permis fibra lemnului incleierea, cu o lungime de 4 m si o grosime a blatului de 4,5 cm. Marginile sunt cele naturale ale lemnului, cu alburul fara coaja de copac, nestrunjite. Finisajul blatului din lemn poate scoate in evidenta fibra dura a stejarului, prin periere. De regulă, se preferă lacurile mate, care nu estompează prin luciu fibra lemnului și asigură un nivel de protectie ridicat, dar nu împiedică privirea să descopere frumusetea lemnului.

Masa Octopus din lemn masiv de stejar - design special

Modelul de mai jos are varianta de blat cu forma patrata sau rotunda grosime 6 cm. L-am mai prezentat într-un articol  – Masa fotografiata direct în fabrică.

Masa cu picior rotunda din lemn masiv de stejar - design special

Erau mese cu design special în 2012, azi, în 2019 sunt printre produsele cu cel mai mare succes comercial, atât în România, cât și în străinătate.

Cu drag, de moda veche.

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua,ma numesc Calin si am si eu un atelier mic de tamplarie!imi puteti spune cum faceti blaturile de masa(din stejar) sa-si mentina forma in timp inndeferent de grosime!Va multumesc pt tot ce faceti!

  • Am sa va raspund direct pe email.

   Sunteti tizul meu … ma bucur ca va place lemnul, la fel si noua.

  • #3 Comentariu nou

   Buna ziua,

   Ma credeti sau nu, caut de mult pe cineva care sa faca mese din lemn masiv, intr-un stil rustic-modern care sa fie si mari, pentru mai mult de 8-10 persoane. M-ar interesa sa stiu pretul unei mese ca cea din prima fotografie, si chiar unde as putea sa vad in realitate modelele realizate de unchiul dvs.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.