Masă fixă de 140 cm lățime din colecția Britain

vedere laterala

Când spun masă fixă mă refer clar la cele cu blat ne-extensibil. Sunt mesele cele mai apreciate, variantele extensibile sunt soluții pentru spații mici, aș putea spune că rareori extensia este folosită prea des.

Uneori clienții ne cer ca mesele să fie redimensionate față de cele standard, pentru a corespunde unor cerințe speciale, în spații care necesită o amenajare aparte. Masa din imagine are lungimea de 200 de cm dar lățimea a fost cerută la 140 de cm pentru a permite așezarea unor platouri pentru servit bucatele pe mijlocul mesei. Înălțimea la nivelul blatului este de 78 de cm, dimensiune standard pentru ergonomia spațiului din punct de vedere al confortului în poziția așezat, la masă pe scaune standard.

masa din lemn masiv

Mesele din lemn masiv, din stejar, câștigă tot mai mult teren în aprecierea clienților, parcă încercând să se conformeze unui trend general de revenire a valorilor tradiționale, spre simplitatea și durabilitatea pierdută în ultimele decenii de avans tehnologic.

Pentru rezistența structurii, la dimensiunile constructive date, legătura dintre picioare este esențială, ranforsând cadrul mesei, iar sistemele de prindere conferă un aspect estetic plăcut, concomitent cu designul picioarelor mesei, design, clasic, ce face parte din panoplia universala a modelelor apreciate și care nu poate lipsi din catalogul oricărui producător care se respectă.

masa din lemn masiv

Detaliu de execuție constructiv al piciorului și prinderea bării de legătură conferă un aspect masiv și solid.

masa din lemn masiv
masa din lemn masiv

Picior de masă fixă model Britain în vedere laterală – se remarcă elementele din stejar masiv. Stabilitatea este un factor caracteristic al acestor mese.

masa din lemn masiv

Blatul are bordură perimetrală, o caracteristică pentru masa fixă model Britain, iar capetele sunt îmbinate în lambă și uluc fixate cu tipli din lemn. Se remarcă caracterul meșteșugăresc și unicitatea lucrului de mână.

Britain este în opinia mea, cea mai apreciată gamă de mese, cu cele mai multe variante derivate.

Am mai scris recent despre Masa rotunda cu blat rotund de 100 de cm – model Britain

4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

8 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    o idee foarte buna !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.