Masa Kraken cu scaune tapitate pe rama metalica

masa stejar

Un exemplu de design devenit succes peste noapte, masa Kraken are toate șansele să fie cel mai apreciat produs de către retaileri străini. Atunci când am prezentat acest model de masă fixă, prima dată acum 2 ani, era considerat o versiune destul de greu accesibilă și care se fabrica doar sub varianta de blat de 4,4 cm masiv plin, cu picioarele metalice îmbrăcate în lemn. Procesul de fabricație era anevoios, elaborios și nu foarte profitabil. Chiar dacă prețul unei astfel de mese nu este neglijabil, potențialul client ajungând să plătească exclusivitatea produsului la un cost apreciabil, totuși, forma, ideea a cerut ca modelul să fie modificat și adaptat pentru variante constructive mai simple, cu costuri de producție și evident de comercializare mai rezonabile.

masa Kraken model stejar cu metal
Masa Kraken – picior metalic si blat din stejar masiv 100%

Blatul are acum bordura de grosime 5,6 cm, iar restul panoului este de 2,8 cm. Diferența de material se simte foarte puternic la prețul total, dar deloc în rezistența și stabilitatea mesei. Se aplică pe dosul blatului ranforsări metalice și crestături de detensionare a fibrei, iar rezultatul coboară costul întregii piese, din segmentul lux-exclusivist în plaja de prețuri a produselor top, dar accesibile.

Masa Kraken este disponibila la dimensiunile standard de 200, 220 si 240 cm cu o lățime de 100 de cm. Lățimea este aproximativă în cazul bordurilor neregulate, cu margine de scândură decojită și este fixă pentru blaturile cu margine dreaptă. Piciorul metalic este ne-îmbrăcat în lemn, conformându-se trendului impus de stilul rustic industrial și totodată reducând drastic costurile de manoperă plus materiale. Metalul este șlefuit, și lăcuit, pentru a păstra aspectul fără a se deteriora în timp.

talpa piciorului metalic
detaliu baza picior metalic
picior metalic central
detaliu central picior metalic
masa kraken
amenajare interioară – masa Kraken cu 6 scaune
masa Octopus
Masa Kraken cu scaune pe rama metalica

Sursa imaginilor – P&M – online store

Selecția blaturilor din stejar poate că ar fi indicată de făcut după ce citiți și articolul – Tipuri de blat de masa din lemn de stejar

masa stejar
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.