Masa metalica cu focar <=> Masa cu vatra de foc

masa metalica masa metalica cu vatra

Am scris articolul despre mese cu focar acum ceva vreme –Modele de mese cu focar de ardere sau vatră pentru foc de lemne – și a generat destul de mult interes, am avut parte de schimburi de email cu mai multe persoane interesate și am ajuns la concluzia ca e nevoie neapărat să dezvolt un astfel de tip de masă. Conceptul mi se pare genial, dar nu e deloc inventarea roții sau a apei calde.

masa metalica
masa metalica cu vatra

Se fabrică astfel de mese cu utilizare pentru terase și cred că pe spațiul românesc există suficient de mult interes pentru a merita efortul. Vreau să desenez și să realizez în regie proprie o astfel de masă, iar în acest sens Petru este omul care a venit cu ideea înglobării a celor 4 elemente naturale în designul mesei, iar aici mă refer la lemn, metal, piatră și foc. Vântul participă natural la funcționarea ansamblului iar dragostea … dragostea plutește în aer la fiecare utilizare. Dacă eram mai rapid cu siguranță Bruce Willis ar fi ales să filmeze partea finală în care o pupă pe Milla Jovovick lângă o piesă realizată de mine.

Sper să vă amintiți articolul in care am strunjit lemn de prun –Ne-am jucat de-a strunjirea lemnului … de prun– face parte din demersurile de bază ale acestui concept și mizez pe frumusețea lemnului de prun pentru o parte decorativă esențială a acestei mese. Vreau să merg pe un design cu dimensiuni usor de folosit, pentru o terasă, blatul mesei cu piatră în jurul vetrei de foc, structura de masă metalică având o piesă de lemn ca design central. Piatra se va monta circular în jurul focarului. Am ales să fie o masa metalică pentru că vreau ca lângă foc să nu fie nici un element care ar putea face parte din fabula capra, lupul si varza.

Utilitatea mesei este crucială pentru succesul proiectului și ca urmare am stat pe capul unui specialist în confecții metalice să punem la punct detaliile constructive. E foarte haios să vezi doi ingineri discutând, nu ne-am plictisit deloc câteva ceasuri de un subiect ca acesta. Au trecut peste 4-5 săptămâni de atunci de la acea discuție și așa, într-o frumoasă zi de vineri, ce-i trece omului meu cu fierul prin cap? Să mă cheme la o întrevedere scurtă ca să văd ce i-a puit mintea și brațele.

Ajung acolo și dau de monstrul acesta de masă metalică, fără lemn, ca să fie total pe gustul meu, dar cu idei de concept ca utilizare ca și cele înșirate mai sus.

masa metalica
masa metalica cu vatra

Sunt sigur că masa metalică prezentată în aceste imagini este greu de reprodus ca produs vandabil pentru că e imposibil de transportat de către un curier. Are cel putin 200 de kilograme și nu se dezansamblează. A fost produsă pentru uz intern, în beneficiul partenerului meu, ca punere în practică a ideii dezbătute de noi anterior. Are focarul ridicat peste nivelul blatului mesei, altfel decât mi-l doresc eu. Partea de ardere este foarte bine izolată cu plăci de azbest și mai mult, vopseaua metalică rezistă la 600 de grade Celsius. Blatul mesei este pavat cu gresie din piatră, încă nu erau gata toate rosturile. Am încercat să o ridic, singur de un capăt, dar trebuia să am calități certe de halterofil ca să o pot muta.

Ideea e faină aș zice, mai muncim pe ea, și revenim cu un concept sub 70 de kg, pliabil, usor de transportat și ansamblat.

masa metalica
masa metalica cu vatra
masa metalica
masa metalica cu vatra
masa metalica
masa metalica cu vatra
masa metalica
masa metalica cu vatra

Cu drag de lucru bine făcut.

masa metalica
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.